Gå till innehåll
Norra Baseboll och Softboll Förbundet
Norra Baseboll och Softboll Förbundet

Norrlandscupen debuterar

Säsongen 2018 kommer vi att starta Norrlandscupen, en utvecklingsserie för seniorbaseboll inom Norra Baseboll och Softboll Förbundet. Syftet är att erbjuda fler matchtillfällen för seniorspelare som inte får så mycket speltid i sitt klubblag.

Se inbjudan Pdf, 206.5 kB.

Upplägget blir liknande de ungdomscuper som anordnas, där det är anpassade regler, stor frihet att låna spelare mellan lagen och förstås en trevlig stämning på och utanför planen.
Upplägg: Till varje matchtillfälle anmäler respektive klubb hur många spelare man kommer att få med. Det går lika bra att skicka ett helt lag som enstaka individuella spelare. Tävlingskommittén fördelar därefter spelarna så att det formas tre lag varje tillfälle. Varje speldag spelas tre matcher, med två matcher per lag, enligt följande form: 11:00 Lag A – Lag B 13:30 Lag B – Lag C 15:00 Lag C – Lag A
Datum: Sön 10 juni Lör 14 juli Sön 5 aug Sön 26 aug
Plats: Ej bestämt, kommer att bero på vilka klubbar/spelare som anmäler intresse. Vi kan eventuellt lägga merparten av sammandragen i Sundsvall för att det inte ska bli för långa resor för något lag.
Regler: Matcherna spelas över 7 innings Tidsbegränsning 2 timmar per match Max 6 runs per inning Alla i lineupen slår Fria defensiva byten
Licens: Vi använder SBSF motionslicens, kostnad 100kr. Med detta är man försäkrad via Folksam. Skall man spela match i elit- eller regionserien betalar man mellanskillnaden för en riktig tävlingslicens.
Cup BBQ: Den sociala biten i Norrlandscupen är viktig, därför vore det trevligt att anordna en gemensam grillafton lördag 14 juli, där vi ordnar logi för resande lag så att alla kan stanna kvar efter matcherna och umgås tillsammans under trevliga former.
Kontakt: Vi behöver få en kontaktperson i respektive klubb för fortsatt planering. Meddela någon av initiativtagarna Kent Sjölund, Sundsvall 070-5157226 eller Niklas Edlund, Umeå 073-8410601. Vi bildar en tävlingskommitté som får ansvar för schemaläggning och planering av serien.

Publicerad: 2018-04-22

Senast uppdaterad: 2022-12-02

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer