Gå till innehåll
Stockholms Baseboll och Softboll Förbundet
Stockholms Baseboll och Softboll Förbundet

MY 2014: Nordens största ungdoms evenemang

Kom gärna till vår monter under MY mässan och prova på en av världens största sporter! Tjej eller kille, ung eller gammal, spelar ingen roll, alla är välkomna. Prova att slå i vår slagtunnel eller att kasta och fånga med boll och handske.

Det här är Baseboll och Softboll i korta drag!

Baseboll är ett lagspel som spelas av två lag bestående av nio aktiva spelare i varje. Lagen spelar omväxlande inne och ute. Innelaget är det offensiva laget. Det är bara det offensiva laget som kan ta poäng, en poäng för varje spelare som motsols lyckats ta sig runt hela spelplanen. Alla spelare slår.

Utelaget är det defensiva laget och deras uppgift är att förhindra innelaget att ta sig runt alla baser genom att bränna innelagets slagmän/löpare. Alla i utelaget har handske.  Byte av offensivt/ defensivt lag sker när det defensiva laget har bränt tre spelare från det offensiva laget.

En match består normalt av nio inningar (omgångar). En inning är avslutad när båda lagen har varit offensivt lag (inne) varsin gång. Basebollplanen har formen av en kvartscirkel och underlaget är gräs. Planen delas in i infield (innerfältet) och outfield (ytterfältet).

Information om baseboll och softball i Stockholmsområdet hittar du här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2013-12-04

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund