Gå till innehåll
Stockholms Baseboll och Softboll Förbundet
Stockholms Baseboll och Softboll Förbundet

Lyckat deltagande på MY

Den 3-6 januari deltog Stockholms BSF i MY på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vår prova-på-aktivitet blev snabbt populär bland besökarna tack vare strålande insatser av distriktets lokala klubbar, Alby IF, Botkyrka BIF, Stockholm BSK, Sundbyberg BSC och Söder SBK.

Klockan 11-18 var vi på plats dessa dagar, och runt 800 barn och ungdomar kom till oss för att prova på. Det var roliga dagar med en jämn ström av besökare, och full fart både inne i slagburen och ute på plan där det spelades wiffleball. Lördagen var lite extra. Då hade vi nämligen tillgång till en radarpistol, där de som ville kunde vara med och tävla om vem som kastade hårdast. Priset var en baseboll som signerades på plats av landslagsspelare från Stockholm BSK och Sundbyberg BSC. Jättekul initiativ! Tack vare att vi den här gången fick tillgång till en större yta, kunde vi genomföra en aktivitet så som vi alltid skulle vilja kunna presentera sporten. Det är definitivt något att spinna vidare på. Slagtunnel + en stor fri yta bredvid för nybörjarspel. Nu vet vi att det går!

Gott om funktionärer var det också på samtliga arbetspass, en bra mix av både coacher, spelare, och föräldrar. Det är vi på förbundet mycket glada över, då det är en förutsättning för att ett sådant här stort event ska kunna genomföras.

Kort om MY – Nordens största ungdomsfestival

MY är ett event format för ungdomar, och arrangeras under 4 dagar på jullovet av Stockholm Games AB på Stockholmsmässan i Älvsjö. Syftet med eventet är att man där kan spana in de senaste trenderna och lära sig mer om sin och andras livsstil och framtid. Bli inspirerad av unga talanger och proffs inom kultur och sport. MY är indelat i fyra kategorier; kultur, sport, livsstil och framtid, och har ett brett utbud av underhållning och prova-på-aktiviteter.


Det här var det första eventet i år för Sthlm BSF, men det fjärde totalt sett räknat med de event som vi deltog i 2013: MY på mässan i Älvsjö, We are Sthlm i Kungsträdgården och Idrottens Dag i Hagaparken. Det är fantastiskt roligt att vi kan vara med på dessa stora evenemang. Glädjande är också att för varje gång vi är med så blir vår aktivitet bara bättre och bättre. Tack vare intresset och engagemanget från våra lokala klubbar, kommer det in nya idéer och förslag om hur vi bör marknadsföra oss, genomföra själva aktiviteten, vilken bemanning som behövs samt vilket material som ska finnas med.

STORT TACK till alla som var med och hjälpte till. Vi på förbundet är oerhört glada och stolta över att så många distriktsklubbar var med och gjorde detta möjligt. Det är er förtjänst att det blev så lyckat!

Publicerad: 2014-01-11

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund