Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Nästa ledare i U18 truppen

Förbundskapten Tony Klarberg fortsätter att presenteraledarna kring U18-landslaget inför säsongen 2021. Idag är det dags att presentera lagets pitching coach. En av Sveriges mest erfarna pitchers - Michael Fasth (tidigare Andersson).

Mickes roll i juniorlandslaget kommer som sagt vara att ta hand om pitcherna.

Tony berättar att – ”Jag har även tidigare varit förbundskapten för U18-landslaget, det var mellan åren 2002-2010. År 2002 spelade vi EM-kval i Leksand/Rättvik och Micke var en av spelarna i laget, som 17-åring var han en av pitcherna i det lag som tog oss vidare upp i A-poolen det året. Vi hoppas att Micke även i år tar oss upp i A-poolen!

Micke kommer med sin erfarenhet, kunskap och personlighet att tillföra mycket till laget.
Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Micke, Tyler och Carlos och de andra runt laget få hjälpa och stötta spelarna i laget. Vi får också ytterligare spridning geografiskt på landslags-coacherna, att vi ”täcker upp” en större del av Sverige är väldigt positivt. Dessutom faller Micke också in under gruppen ”yngre coacher”, som kan komma tillhöra Sveriges tränar-pool lång tid framöver. Och återigen, det finns många duktiga juniorer ute i landet som vi ser fram emot att få tillbringa tid med”.

Michael Fasth (tidigare Andersson) är född och uppvuxen i Skövde, han har spelat baseboll sedan han var 9 år gammal.
Micke hade i ung ålder en handbollstränare - Mattias Grimstoft (som ni kanske känner igen som baseboll- och softbolltränare, bland annat Förbundskapten för softboll-landslaget under lång tid).
Micke berättar att –” Mattias tog med oss ned till fotbollsplanen för att få prova på baseboll, och sedan dess är man fast. Som 11åring fick jag den fantastiska möjligheten att delta i WCBF (World Children Baseball Fair) i Japan, Morioka, ett läger där barn i från de flesta länderna i världen får träffas och lära sig allt som går om baseboll och kamratskap”.
Micke har spelat i Skövde från U15, junior (U18) upp till seniornivå. Han har vunnit både ungdoms-SM och junior-SM med Skövde. Efter tiden i Skövde har Micke spelat i flera andra klubbar.
Bland annat har Micke spelat i Sundbyberg Heat, Karlskoga Bats och Stockholm Monarchs. Han har vunnit 2 SM guld, ett med Sundbyberg och ett med Karlskoga.

Micke har representerat Sverige i i senior-landslaget i EM sammanhang och även spelat ute i Europa med klubblagen. Förutom baseboll har Micke även spelat handboll sedan barnsben, och spelat i division 1.

Micke tillägger: ”Jag har varvat handboll med basebollen så jag tror det har gjort att jag tursamt undvikt skador, då jag året runt fått kasta. Idag har jag slutat att spela själv, och är nu ungdomstränare i Stockholm Monarchs”.

Micke bor i Stockholm tillsammans med fru, 2 barn och katt.

Publicerad: 2021-01-18

Senast uppdaterad: 2021-01-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se