Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Svenska Baseboll och Softbollförbundet och Svenska Lacrosseförbundet siktar mot en gemensam organisation.

Förbundsstyrelserna för respektive specialidrottsförbund är överens om vägen framåt.

Svenska Baseboll och Softbollförbundet (SBSF) och Svenska Lacrosseförbundet (SLF) avser att genomföra ett samgående med syfte att bilda ett större förbund för att skapa fördelar för båda idrotterna och skapa ännu bättre förutsättningar för tillväxt.

Sammanslagningen har följande grundläggande syften:

  • Skapa effektivitet och synergier genom samutnyttjande av resurser. Säkerställa att antal föreningar med råge överstiger 25 (litet förbund) och ger förutsättningar för att relativt snabbt nå 50 (stort förbund).
  • Tydlig ambition att idrotterna ska växa i linje med RFs mätetal och på så sätt erhålla mer bidrag enligt RFs fördelningsprinciper.
  • Dra nytta av liknande förutsättningar på internationell nivå, samt den gemensamma bakgrunden som nordamerikansk idrott.

Tanken är att samgåendet ska vara klart till mitten av maj, då SBSF planerar för ett extra årsmöte för att ta upp Lacrosse som idrott i stadgarna. Det skulle innebära att även Lacrosseföreningar kan söka medlemskap inom förbundet och på så sätt bli en del av Riksidrottsförbundet.

”Vi är väldigt glada att båda förbunden ser samma möjligheter i detta samgående. Skulle allting nu falla på plats så innebär det att Lacrosse i Sverige kan fortsätta utvecklas som en del av RF-familjen.” säger Annika McCrea, ordförande i Svenska Lacrosseförbundet

Att SBSF:s medlemsföreningar röstar Ja att ta upp Lacrosse som idrott inom förbundet vid det extra årsmötet i maj, är en förutsättning för att samgåendet ska bli möjligt.

”Svenska Lacrosseförbundet bedriver en seriös verksamhet med inriktning på att växa och vi ser därför mycket positivt på att ta in Lacrosse som ytterligare en idrott inom SBSF. Det finns samordningsfördelar samtidigt som vi blir ett större och stabilare förbund inom Riksidrottsförbundet." säger Lars Sundin, ordförande i Svenska Baseboll och Softbollförbundet.

För mer information kontakta

Thomas Claesson – Generalsekreterare Svenska Baseboll och Softbollförbundet info@baseboll-softboll.se

Annika McCrea – Ordförande Svenska Lacrosseförbundet ordforande@lacrosse.se

Publicerad: 2021-04-16

Senast uppdaterad: 2021-04-16

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se