Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Summering av gruppspelet, Junior-EM i Softboll

Gruppspelet i Junior-EM i Prag softboll dam är nu till ända och gruppspelet har präglats av en härlig laganda där spelarna har kämpat på hårt i både med- som motvind.

”Tjejerna har växt enormt under som få dagar vi vart här” säger Förbundskapten Jonna Källström, ”och som första mästerskap så är vi inte annat än nöjda med tjejernas insats. Visst hade man önskat att vi hade fått med oss lite fler vinster från gruppen men man kan inte alltid gå på resultattavlan” fortsätter hon.

Dag 1 i gruppspelet inleddes med en match mot Frankrike med resultat 0-8 där franska laget tyvärr blev lite för svåra att ta poäng på. Opening Ceremoni hölls samma dag på Joudrs fina anläggning.

Dag 2 inleddes med match mot Italien. Tjejerna visste att det var starkt motstånd och att det skulle spela en tuff match. Sverige inledde starkt och ledde med 2-1 efter 1:a inningen. Inför tredje inningen stod det 4-3 till Italien då de satte in sin bästa pitcher. Därefter tappade Sverige lite fokus och Italien kunde dra iväg till 13-3. Hela matchen hade dock en fantastisk inramning med två lag med hög energi och härliga supporters som hejade på från läktaren.
På eftermiddagen dag 2 spelade Sverige mot Kroatien. Tjejerna hade en aggressiv och disciplinerad approach i slagboxen och tog hela 5 poäng i första inningen. Slutresultatet blev 10-0 till Sverige. Insatserna mot både Italien och Kroatien baserades på en stor laginsats från hela truppen.

Gruppspelsmatcherna dag 3, mot Polen och Tyskland, var avgörande för Sveriges möjlighet att placera sig som trea i gruppspelet för att kunna spela om 1-6 plats.
Dagen inleddes mot Polen där Sveriges juniorer inte kom in i matchen från början och slutresultat blev 15-3.
Eftermiddagsmatchen spelades mot Tyskland och Sverige gick in med ett revanschsugen inställning efter förlusten mot Polen. Tyskland kom till Sverigematchen med bara en förlust i ryggen (mot Italien). Och vilken match det blev!! Tyskland inledde starkt med att ta 4 poäng i första inningen. Därefter kämpade Sverige sig tillbaka och tog en ledning inför den sista inningen med 9-7 men tjejerna orkade inte riktigt hela vägen ut och förlorade tillsist med 10-9.

Sammanfattningsvis har tjejerna satt ett bra fotavtryck under EM då dom fått 3 stornationer (Italien, Frankrike och Tyskland) att sätta in sitt ess i pitchercirkeln. Nu hoppas vi på att vi kommer kunna få revansch mot Polen i placeringsmatchen om 7e plats.

Vi hoppas att ni följer vår resa hela vägen och vi vill tacka för all support vi får hemifrån och här på plats!

Sveriges kommande matcher spelas idag torsdag klockan 17:30 mot Ukraina, på fredag klockan 15:00 mot Österrike och då förhoppningsvis på lördag klockan 9:30.

#hitlikeagirl Länk till annan webbplats.#SwedenSoftball Länk till annan webbplats.#EM Länk till annan webbplats.#EM2021 Länk till annan webbplats.#lovesoftball Länk till annan webbplats.


Photo: Grega Valančič
Big thanks to Softball Europe and Grega Valančič (all rights reserved).

Publicerad: 2021-07-22

Senast uppdaterad: 2021-07-22

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se