Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sammanfattning av junior-EM i softboll.

Nu när junior-EM är över har vi bett förbundskapten Jonna Källström att sammanfatta sina tankar efter turneringen.

Nu har vi kommit hem efter en vecka med softboll och man har hunnit samla lite av sina tankar. Det är svårt att förstå att veckan redan är över efter att ha behövt vänta ut en pandemi i nästan 2 år. Men nu verkar samhället bli mer och mer normalt igen och förhoppningsvis behöver vi inte vänta lika länge till nästa mästerskap.

Som alla förmodligen har förstått så kan vi ju säga att vi inte är nöjda med veckans resultattavla. Vi hade som satsning att komma i topp 6 men slutade på placering 10.
Några av förlusterna under veckan baserades på så små marginalen där vi i ledarstaben inte känner att resultatet visar oss rättvisa. Jag som förbundskapten tror fortfarande att Sverige kunskapsmässigt lägger sig i topp 6 Europa i u18-klassen och det kommer fortsätta vara vårt mål i denna åldersklass.
Vi har dock en lista på saker vi vet att vi måste jobba vidare på för att faktiskt göra det till verklighet. Vi vet även att vi måste samarbeta med våra klubbar ute i landet för att utveckla dom områden vi såg måste förbättras. Vi vill satsa ännu mer på pitching och catching i hela landet och hoppas på att vi ska få till något som fungerar långsiktigt. Tjejerna måste även få mer spelerfarenhet vilket gör att vi hoppas att vi kan få igång en juniorserie inom snar framtid.

Det vi blev positivt överraskade över var Sveriges slagning. Det var underbart att se att våra tjejer var med och krigade i slagboxen mot Europas starkaste u18 pitchers. Vi hade tjejer som var med på ledartavlorna inom slagningen under hela turneringen. Ett namn som är värt att nämna är Frida Esters. Frida slog .636 under EM och kom 2a på ledartavlan för både batting average och hits under mästerskapet. Om Tjeckiskan som vann bästa slagman inte hade fått några hits under finalen hade Frida gått om, men Tjeckiskan fick hela 2 hits under finalen och behöll sin plats som etta. Emilia Thornemo slog nog även en av turneringens längsta homeruns och Paris Brienesse vann turneringen i walks.

Sammanfattningsvis vill jag tacka alla ledare som åkte med vilket gjorde det extremt enkelt för mig att fokusera på det som var viktigt under mästerskapet. Jag vill även tacka för allt support på plats av föräldrar som var där, alla som hejade på oss på hemmaplan och alla som har hjälpt till runtomkring. Denna resa var värd att vänta på och nu har resan bara börjat. Nu ser vi fram emot vad framtiden har att ge. HEJA SVERIGE!

Jonna Källström
Förbundskapten Softboll

#hitlikeagirl Länk till annan webbplats. #SwedenSoftball #EM #EM2021 #lovesoftball

Photo: Grega Valančič
Big thanks to Softball Europe and Grega Valančič (all rights reserved).

Publicerad: 2021-07-27

Senast uppdaterad: 2021-07-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se