Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Judith van den Berg till Nordic Youth Tournament 2022 i Leksand!

Ta chansen att få träna med en av Europas bästa coacher!

Vi presenterar den andra av våra gästcoahcer för Nordic Youth Tournament i softboll 2022 som är Judith van den Berg, även hon är en av Europas bästa spelare/coacher som idag jobbar som pitching koordinator för Nederländernas softbollakademi samt pitching coach för juniorlandslaget.

Judit kommer tillsammans med Saskia Kosterink att delta som gästtränare på softbollturneringen i Leksand den 27:e till 29:e maj.
Judith var tillsammans med Saskia en av de internationella coacher som deltog på Nordic Softball Camp på Bosön i November förra året och så presenterade hon sig inför lägret.

 

My name is Judith van den Berg, you can call me Judy!

I'm a dedicated pitcher, secretly I also love playing 3rd base and you can put me on 1st base too. I'm still playing for a small town club in The Netherlands (Roef! in Moergestel), although my main focus is on coaching. A highlight in my career was becoming Dutch National Champions in 2019. Truth be told, there were more highlights like playing European Cups in 2018 & 2019 and this year joining the Women's European Premier Cup in Italy as the pitching coach for Roef! Moergestel and winning bronze.

Currently I am the pitching coordinator at the Team Kingdom of The Netherlands Softball Academy. Also I'm the pitching coach for the Dutch National Under 18. We won the bronze medal this summer during the European Championships (talking about highlights). The coming months I will be training with the National Under 19 team, in preparation for the World Championships in Peru coming December. The past years I have been traveling through Europe giving clinics and training to spread my knowledge and passion. I always have a smile on my face, because I truly enjoy sharing the 'magic' of pitching. My mantra is 'Own It!' and I believe in the power of possibilities and positivity: what you focus on grows...well enough said, I can't wait to meet you all in person and smile (and pitch) together!

Som vi tidigare skrivit så kommer Judit att ha sällskap av Saskia Kosterink, en av Europas bästa spelare/coacher som idag jobbar som talentcoach i Nederländernas ”fulltime talent program for young talents between the age of 16-19 years old” samt även som hitting coach för det Nederländska landslaget. Hon kommer att

Så här presenterade Saskia sig själv inför lägret på Bosön:
I’m Saskia Kosterink, 37 years old and I work for the dutch softball federation.

I’m the talent coach of our fulltime talent program for young talents between the age of 16-19 years old.
Next to that, I also work with the National team where I’m the hitting coach.

I have played softball since I was 13 and played 12 years for the national team and 4 years in the junior national team. I have played multiple European and World Championships and my biggest accomplishment was the 2008 Olympics. I also played college ball in the states, 5 years in Italy and 5 years in Australia. Softball has given me so much in my life, and now to give back it gives me so much energy and fulfillment to help the young girls grow in our sport and help make their dreams reality. 

Besides softball I love playing other ball sports, cycling, surfing and skiing.
 

INBJUDAN TILL LÄGRET

Vi bjuder in spelare och tränare till ett matchträningsläger utöver det vanliga! En helg full av matchspel under coachning av europeiska och nordiska tränare

På initiativ av Svenska Baseboll och Softbollförbundet och Dansk Softball Forbund riktar sig lägret till tjejer och killar i åldern 9–19 år och är öppet för klubbar från alla nordiska länder. Ni behöver inte komma med ett fullt lag utan vi skapar mixade lag (tjejer och killar) utifrån ålder. Varje klubb ansvarar för att skicka med ledare för sina ungdomar, riktlinjen är minst en vuxen/6 barn.
Vi träffas i Leksand och börjar med frukost på fredagen den 27 maj och avslutar innan lunch på söndagen den 29 maj. För långväga gäster finns övernattning ordnad från och med torsdagen den 26 maj.

Mat samt boende ingår i anmälningsavgiften. Boendet sker i skolsal och maten serveras en kort promenad från planer och boende. Frukost, lunch och middag ingår. OBS: Ingen lunch/middag på torsdag eller söndag. Kiosker kommer finnas öppna under hela helgen i anslutning till planerna.

Målgrupp: Spelare mellan 9-19 år som vill utveckla sitt spel. Yngre och äldre spelare är välkomna i mån av plats.

Tid: 9.00 den 27 maj – 12.00 den 29 maj.
Plats: Leksands Baseboll och Softbollplaner, Siljansvallen.
Pris: 800 SEK per anmäld spelare/coach/förälder

Klubben faktureras anmälningsavgiften från SBSLF.
Anmälan sker lagvis senast fredag 31 mars. Anmälan genom att fylla i mallen som bifogats inbjudan som gått ut till alla klubbar och skicka till info@lbsk.se 

OBS: Anmälan är bindande, vid avbokning före 1 maj betalar du 1/3 av kostanden och vid avbokning efter 1 maj betalar du hela priset för de spelare som avbokningen gäller.


Har du frågor – kontakta Leksands Baseboll och Softbollklubb info@lbsk.se alt. 070-3485959

 

Publicerad: 2022-03-23

Senast uppdaterad: 2022-03-23

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se