Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

U22 EM i Softboll

Nu är det snart dags för Sveriges U22 damer att åka i väg på EM i Tjeckien, Kunovice.

Tjejerna åker i väg morgonen efter midsommarafton och förbundskaptenen Jonna Källström känner att det ska bli spännande att spela mot det tuffa motståndet utomlands.

Förra året var det en skräll att softbollen kunde skicka ett lag till U18 EM (Tjeckien, Prag) mitt under covid-19. Då fick tjejerna endast en helg tillsammans för att förbereda sig för turneringen vilket märktes inte var tillräckligt för att känna sig trygga i uppgiften som stod framför oss. Det här året har sett lite annorlunda ut. Även om vi fortfarande hade restriktioner i början av året på grund av Covid-19 så har truppen träffats redan i januari. Efter det har truppen träffats digitalt för taktik och teambonding, digital föreläsning av Leslie Stratton om löpteknik, samt haft läger i april, maj och sen en turnering (Baltic Open) i Stockholm. Den sista förberedelsen laget har haft innan avfärd mot EM är en digital träff med Karin Hjelm där Karin fick ge lite tips och svara på frågor om hur det är att vara i väg på mästerskap. 

I gruppspelet kommer Sverige möta Italien, Slovakien, Kroatien och Ukraina. Ett mål som landslagsledningen har haft är att placera i genomsnitt 8 på Europa mästerskap dom närmaste 10 åren, vilket betyder att Sverige kommer att behöva komma tvåa i gruppen för att uppfylla målen som har lagts. Detta är någonting förbundskaptenen Jonna anser är tufft men görbart.
”Utifrån det tjejerna har visat på hemmaplan anser vi att vi har stor chans att komma tvåa i gruppspelet” säger Jonna. ”Självklart kämpar vi för vinster men vi jobbar även med att bygga upp starka individer under resans gång. Tjejerna visar stor trygghet till sin förmåga på softbollplanen men vi vill också att dom ska känna sig trygga som individer utanför planen, då livet handlar om så mycket mer än bara softboll. Om vi kan använda softbollen som ett verktyg till att få våra spelare att må bra långsiktigt så gör vi det. Detta är någonting som vi har jobbat med från start i ledarstaben och jag vill visa stor tacksamhet till alla ledare som är involverade runt omkring som gör det möjligt för oss att bygga en stark verksamhet” fortsätter förbundskaptenen.

Vi vill önska tjejerna ett stort lycka till i Tjeckien och förhoppningsvis känner dom stöttningen hela vägen från Sverige under EM-veckan. Tjejerna flyger till Tjeckien den 25e juni men har sin första match den 27e juni och åter igen på svensk mark den 3e juli. Uppdateringar kommer under veckan.  

Länk till turneringen: https://www.wbsceurope.org/en/events/2022-u-22-womens-softball-european-championship/home

Publicerad: 2022-06-21

Senast uppdaterad: 2022-06-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se