Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Summering av U22-EM i softboll.

Nu har det gått två veckor sedan våra softbolltjejer kom hem från U22 EM i Tjeckien, och vi har bett förbundskapten Jonna Källström att sammanfatta sina tankar från turneringen.

Tjejerna började ju sin turnering urstarkt med två kassaskåpssäkra vinster och spelade generellt sett bra genom turneringen men hamnade till slut på 15:e plats. Läs mer när förbundskapten Jonna Källström sammanfattar sina tankar efter turneringen:  

”Som tidigare inlägg har nämnt så visar inte resultatet av detta EM framgången vi har sett för svensk softboll under 2022. Som förbundskapten måste vi sätta upp vissa resultatmål men i slutändan är det inte det som avgör om vi har gjort en bra eller dålig turnering enligt mig. Att bygga ett program tar tid och från vad vi har sett under denna vecka är vi en bra bit på väg i rätt riktning. Förlusten mot Ukraina i gruppspelet var en tung förlust (10-3) då vi hade uppfyllt vårt mål att komma top 8 om vi hade vunnit. Ukraina förvånade dock många och kom till den matchen redo för vinst. Även förlusten mot Polen (10-9) gjorde så att Sverige fick tävla om 15-16e plats istället för 11-12e plats.
Med detta sagt ser vi dock en stor utveckling av tjejerna och det verkar verkligen som att dom har köpt in i konceptet vi i ledarstaben försöker bygga fram. Detta har visats genom sättet tjejerna behandlar varandra på och av planen samt hur dom är hungriga för att lära sig mer.
Vi har som lag slagit 11 homeruns under EM vilket är en otroligt hög siffra om man tittar historiskt sett för Sverige. Vi har .370 i batting average som lag, vilket är uppe i nivå med top-nationerna. Detta syns även på ledar-tavlorna. vi har Paris Brienesse som kom 5a på batting average (.565), 1a på runs och 5a på hits. Linnea Sandahl kom 4a på RBIs och 5a på slugging.
Självklart finns det dock saker vi måste förbättra för att kunna placera oss i toppen. En sak som var återkommande för våra unga damer var att inte kunna avsluta en inning efter två brända. Detta kommer vi lägga stort fokus på inför nästa mästerskap. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra i framtiden.

Sammanfattningsvis vill jag tacka för allt support från spelare, ledare, föräldrar, fans, andra nationer och domare. Sverige har än en gång visat att dom är på väg uppåt och om vi fortsätter jobba med det vi har påbörjat kommer vi snart nog vara i topp 8.”


Svenska U22 truppen i softboll
Foto av Grega Valančič

Publicerad: 2022-07-17

Senast uppdaterad: 2022-07-17

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se