Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Söder är svenska juniormästare i softboll 2022!

Söder Softboll tog hem guldet i junior-SM på hemmaplan i en spännande match mot Örebro Eagles Softboll.

Under helgen spelades den sista omgången i juniorserien som en turnering på Skarpnäck i Stockholm.
Söder, Örebro, Leksand och Sundsvall som alla deltagit under sommarens juniorspel tog med sig poängen från tidigare matcher in i helgens turnering där lagen skulle göra upp om vem som blir svens juniormästare i softboll. Även Enköping som inte deltagit i seriespel kunde delta utom tävlan med ett helt lag bestående av mestadels nya unga spelare som flera gjorde sin första match i helgen.

Inför helgens spel så hade Sundsvall och Leksand med sig två vinster och en förlust vardera, medan Örebro och Söder hade med en vinst och två förluster var.
Junior-SM brukar ju vara en spännande turnering där det är öppet vem som hamnar i final fram till sista grundspelsmatchen, och det här året var inget undantag.
När första dagens matcher var spelade så hängde allt på de två återstående matcherna på söndag. Om Leksand skulle vinna sin match över Sundsvall, och Sundsvall skulle vinna sin match över Söder så skulle alla tre lagen ligga på samma poäng.
Då Sundsvall vann sin match mot Leksand så var det klart att Söder var i final, och det stod mellan Örebro och Sundsvall vem som skulle knipa den andra finalplatsen. Örebro som spelat klart alla sina grundspelsmatcher på lördagen kunde bara se på och hoppas när det var dags för Sundsvall och Söder att mötas i sista grundspelsmatchen.
Söder som redan var klara för final var dock inte sugna på att ge bort en enda poäng och vann matchen på ett övertygande sätt vilket innebar att Sundsvall tagit brons i junior-SM 2022 och att Söder och Örebro åter igen vara klara för final i junior-SM.
Finalmatchen var en veritabel rysare där båda lagen spelade jämnt ända fram till femte inningen då ställningen var 6-6 när det var dags för Söder att slå. Söder har en rikligt bra inning och kan springa hem hela tio poäng och matchen bryts pga mercey rule när Sofia Eriksson stänger matchen genom ett fantastiskt slag som tar henne hela vägen till 3:e bas.

Helgen bjöd på riktigt fint spel från alla deltagande lag med jämna matcher och fin pitching överlag.
Det lag som stod ut var dock söder som vann alla sina matcher i helgen. Sofia Eriksson gjorde ett fantastisk jobb i pitchercirkeln, och även Maria Paz Gamarra levererade bra pithing i matchen mot Sundsvall. Detta kombinerat med riktigt bra slagning gjorde att Södertjejerna var ostoppbara i helgen och guldet var välförtjänt.

Stort grattis till Söder Softboll, svenska juniormästare 2022!

Signe Lindholm tar emot guldpokalen för junior SM 2022 
I Söder deltog följande spelare under finalen: Vilja Landin, Laura Tittmuss, Sofia Eriksson, Emeilie Eriksson, Signe Lindholm, Lisa Brånvall Ljungman, Maria Paz Gamarra, Sophie Tittmuss, Nora Tivenin, Felicia KurkkoStort grattis även till Örebro Eagles som tog silver, och till Sundsvall Mosquitoes som tog brons.


Örebro Eagles Softboll: Övre raden fr vä. Alice Espelund, Samantha Pochop, Maja Öijen, Smilla Nyström, Johanna Lindkivst, Idun Sjö, Alexandra Espelund, Anna Erlandsson, Rebecka Höglund. Nedre raden fr vä. Judi Resho, Ronja Cannehag, Erisa Kelmendi, Hilda Samuelsson, Vera Sjödin, Matilda Andersson, Erica Karlsson. Längst fram. Alice Aslaksen 


Sundsvall: Från vä: Magda Larsson, Maja Lindstein, Ebba Ervasti, Emilia Sandskog, Hilma Jerfsten, Yohana Brhane, Wilma Söderberg, Ellen Lindqvist, Kaisa Ervasti

Dagens mesta pristagare var dock Sofia Eriksson som fick mota förra årets pris för ”Årets Junior 2021” (som inte kunde delas ut då pga Corona). Men inte nog med det, hon fick även ta emot pris för ”Årets Junior 2022” samt Bästa Pitcher, Bästa Slagkvinna och MVP i finalen! 
En fantastisk insats av Sofia! Stort grattis!


Sofia Eriksson: ”Årets Junior 2021” (som inte kunde delas ut då pga Corona), ”Årets Junior 2022” samt Bästa Pitcher, Bästa Slagkvinna och MVP i finalen. 


Även Leksand och Enköping förtjänar ett omnämnande efter sina insatser under turneringen.


Leksand spelade stabilt och kunder leverera fin pitching och catching genom hela turneringen, det är ingen tvekan om att det här laget kommer att kunna bjuda på starkt motstånd till de andra klubbarna under de närmsta åren!
Enköping som under sommaren inte lyckades mönstra ett helt juniorlag och delta i seriespel kunde nu delta under turneringen med ett lag utom tävlan.
Laget leddes av rutinerade Lisa Karlsson som fick axla manteln som pitcher och förebild för de unga tjejerna i laget.
Med Lisas stabila pitching och en sportslig matchning från de andra lagen så kunde Enköping gå vinnande genom hela turneringen vilket är en riktigt fin prestation som förhoppningsvis ger mersmak för de unga spelarna i Enköping!
Enköping tilldelades också turneringen ”Fair play-pris”!
Ett stort grattis till priset och en väl genomförd turnering.

Leksand: Övre raden fr vä. Kia Frängqvist, Mille Malm, Stina Röding, Agnes Jones, Ida Jones, Saga Englund, Linn Bond, Nina Tholén. Nedre raden fr vä: Anni Svensson, Frida Esters, Fanny Karlsson, Stina Stenvall, Elvira Frängqvist.


Enköping: Övre raden fr vä. Ingrid Törnberg, Janet Thorsén, Ella Östberg, Tilda Ladenstedt, Clara Engwall Segerblad-Faltin, Lisa Karlsson, Amanda Wallén. Nedre raden fr vä. Bianca Karlsson, Tyra Lygnegård, Lova Nyquist, Clara Norling. 

Tack även till våra fantastiska domare på plats – Geri Lindberg, José Sánchez, Lewis Hamilton, Karol Vieker och Valentina Lazareva.


Domare i finalmatchen: Lewis Hamilton och José SánchezVi avslutar med att tacka arrangören Söder Softboll för ett toppenarrangemang.Publicerad: 2022-09-26

Senast uppdaterad: 2022-12-05

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se