Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

CBLE avgörs denna vecka

Denna veckan genomförs CBLE, Collegiate Baseball League Europe, i holländska Oosterhout. CBLE är en miniturnering för europeiska spelare i åldrarna 18-23 år. Sex svenska spelare har draftats in i ligan och Tony Klarberg är en av instruktörerna.

De spelarna som blev draftade i år är Gustaf Westerholm och Adam Villamo (Admirals), Niklas Sund och Victor Croneld (Cavaliers), Pär Axelsson (Bombers) och Mathias Fager (Falcons).

Några av spelarna har tvingats tacka nej på grund av bl.a. arbetsåtaganden på hemmaplan men bl.a. Pär Axelsson, Victor Croneld och Mathias Fager kommer åka ner till Holland för att spela mot jämnåriga spelare under veckan som kommer.

 

CBLE, Collegiate Baseball League Europe, är ett initiativ av klubben i Oosterhout, Holland, för att utveckla europeisk juniorbaseboll. 2013 kommer CBLE spelas som tidigare år med fyra lag som spelar sex matcher under en vecka, men med start 2014 kommer CBLE expandera till andra länder i Europa. Då kommer man expandera CBLE till fem lag och spela 10 matcher under fem dagar på ett ställe innan man spelar en andra vecka på en annan ort.

2012 var första året som CBLE genomfördes, som ett sätt att ge europeiska spelare i den viktiga åldern 18-23 år mer matchrutin i en internationell miljö. 

 

I fjol deltog två spelare, Niklas Sund och Pär Axelsson, i turneringen och ett av lagen - Falcons - coachades bl.a. av SBSFs Tony Klarberg.

Ni kan även följa CBLE på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.för mer information. 


Admirals, med Pär Axelsson i laget (övre raden, tredje från vänster).


Cavaliers 2012, med Niklas Sund (längst ner till vänster) i laget


Falcons 2012, med Tony Klarberg som coach, övre raden längst till höger.

Publicerad: 2022-12-05

Senast uppdaterad: 2022-12-05

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se