Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

ISF:s 26:e kongress i Colombia

Denna veckan avhåller ISF, International Softball Federation, sin 26:e kongress i Cartagena, Colombia. SBSFs representant är Lars Sundin.

Kongressdagarna inleds på onsdagen med kommittémöten för en rad kommittéer, däribland Playing Rules Commission som kommer behandla 105(!!!) föreslag till regeländringar. Inom softboll är det nämligen ISF som tar fram regelboken och respektive förbund har möjlighet att komma in med förslag till förändringar i regelverket.

På torsdagen fortsätter kommittémötena och där kommer även de kontinentala förbunden ha separata möten inför fredagens kongress.

 

När det gäller valen på fredagen ser det ut att bli strid på alla poster - och det ser ut att bli svansången för den regerande ordföranden Don Porter. Inte ens hans eget förbund, USA Softball, har nominerat honom till en ny period.

Istället är det Dale McMann, Kanada, som efter ett antal perioder som 1st Vice President är storfavorit att ta över ordförandeskapet i ISF.

En europé är nominerad till en ordinarie styrelsepost, nämligen ESFs generalsekreterare Ami Baran, Israel, som även kandiderar till ISF-positionen.

 

Alla dokument finns för

nedladdning via ESF:s webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

!

Publicerad: 2022-12-05

Senast uppdaterad: 2022-12-05

Författare: Ida Karlsson

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se