Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

The Cup NL

I helgen som gick reste ett mixat lag med U23 spelare från flera olika klubbar till Nederländerna för att delta i The Cup, världens största inomhusturnering.

I turneringen har tjejerna fått möta bra motstånd och fått möjlighet att spela mot lag från USA, Storbritannien samt Nederländerna och det har varit lärorikt och roligt att få möta lag från flera av softbollens toppnationer.

Turneringen började riktigt bra med en vinst på fredag kväll mot Destroyers från USA med 5-3. På lördagens första match mötte de Pirates från Nederländerna som visade sig vara en storlek större och matchen slutade 6-0 till Pirates. Nästa match för dagen mötte de The Mix från Storbritannien i en mycket spännande och tight match där brittiskorna vann med bara 1-0.

Efter grundspelet så stod det klar att det svenska laget blivit 3:a i sin grupp och rankats 10:a så långt i turneringen vilket innebar att man fick möta Pride från USA i tredje matchen för dagen. Amerikanskorna visade dock var skåpet skulle stå och tog segern med 9-0.

På söndag var det vinna eller försvinna som gällde när tjejerna mötte Eurostars från Nederländerna. Matchen var otroligt spännande och jämn och det stod och vägde långt in i matchen när holländskorna lyckas få på två bra slag som direkt resulterade i två insprungna poäng och matchen slutade 2-0 till Eurostars. Därmed var chansen att avancera vidare mot finalen och vidare matchspel i turneringen över för det svenska laget.

Även om det inte räckte hela vägen till slutspel så har laget gjort en riktigt bra insats under helgen. Med deltagande lag som USA, Storbritannien, Nederländerna och Tjeckien så får Sverige räknas som en riktig underdog i sammanhanget och att tjejerna verkligen bjöd upp till dans under hela turneringen och att de spelade två så tighta matcher samt tog en stabil vinst måste räknas som en väl godkänd insats.

När vi frågar Jonna Källström, förbundskapten för svenska landslaget, som var med som coach under turneringen vad hon tyckte om turneringen svara hon så här:

”Vi har spelat en bra turnering och har fått till oss mycket positivt. Hela arrangemanget har varit superbra arrangerat med hotell, mat, planer, domare och matcher. Vi har ingenting att klaga på.

Det märks även att tjejerna har varit ute internationellt och spelat tidigare för dom vet vad som förväntas av dom både på och av planen.

Turneringen har varit en fantastisk möjlighet för att möta bra motstånd under försäsongen och ambitionen är att även få delta nästa år!

Och än en gång har vi haft en skadefri turnering.”

Förutom Jonna Källström så hittar vi i tränarstaben som följde med tjejerna under turneringen även Paulina Norman (assisterande coach och pitchingansvarig för landslaget) samt Maria Elisson Eklund (naprapat för landslaget).

Truppen har bestått av följande spelare:
Sofia Eriksson
Emelie Eriksson
Lara Titmus
Vilja Landin
Maja Öijen
Bella Kanesved
Hilda Samuelsson
Fanny Karlsson
Frida Esters
Emilia Thornemo
Linnea Sandahl
Anna Erlandsson

Alla matcher kan ses I efterhand på SDTVs YouTubekanal.

http://wings2.nl/2023/ResultsHtml.html Länk till annan webbplats.

#lovesoftball Länk till annan webbplats. #swedensoftball Länk till annan webbplats. #thecup Länk till annan webbplats. #u23 Länk till annan webbplats. #swebasesoft Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-01-18

Senast uppdaterad: 2023-01-18

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se