Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SIM 2023 Enköping

SIM 2023 - En recap av helgens turnering

Softboll InomhusMästerskapen 2023 gick av stapeln i Enköping den 18-19 mars. Med och spelade under helgen var Enköping, Karlskoga, Falun, Örebro, Sundsvall, Finland, Söder JR och Söder SR

 

Grupp A bestod av Söder SR, Enköping, Falun och Karlskoga.

Grupp B bestod av Sundsvall, Finland, Söder JR och Örebro.

Efter lördagens matcher var Enköping och Söder SR klara för varsin semifinalmatch. Men deras motstånd avgjordes först söndag morgon när Sundsvall mötte Söder JR. Efter att Sundsvall gått vinnande ur den matchen var semifinalsmotståndarna korade. Enköping skulle möta Söder JR och Söder SR skulle möta Sundsvall.

I den första semifinalen tog Enköping första poängen i toppen av första. Söder JR kvitterade sedan i toppen av andra inningen. Sen drog Enköping iväg i botten av tredje inningen när 4 poäng springs in. Matchen avslutas i femte inningen efter att tiden gått ut.

Final score: 5 - 1 till Enköping

I andra semifinalen tar Söder SR sin första poäng i första inningen. I den tredje inningen tag Söder SR ett stadigt tag och utökar ledningen med 3 poäng till. Sundsvall tar poäng i botten av tredje inningen på en stolen base. I toppen av fjärde tar Söder SR ytterligare fyra poäng. Sundsvall lyckas inte ta några ytterligare poäng och matchen slutade 8 - 1 till Söder SR.

I placeringsmatcherna var det fyra taggade lag som spelade. Falun mötte Örebro, och deras match slutade 3 - 1 med fördel till Falun. I den andra matchen spelade Finland mot Karlskoga, där matchen slutade 9 - 4 till Finland.

I bronsmatchen spelade Sundsvall mot Söder JR. En spännande match som avgjordes i 5:e inningen efter tie-break då tiden för matchen gått ut.

I toppen av första slår Söder JR in sin första poäng, Sundsvall kvittar i botten av första och tar sedan ytterligare två poäng. I botten av andra inningen utökar Sundsvall sin ledning med en poäng till. Men Söder JR tog tag i sina slagträn och lyckades kvittera i toppen av fjärde.

Då tiden gått ut var det dags för tie-break i femte inningen. Söder JR lyckas ta en poäng i toppen av femte och behövde nu bara få tre bränningar i botten för att vinna. Men när Sundsvall går upp och slår, lyckas inte Söder JR hålla tillbaka, och Sundsvall slår in två poäng.

Final score 6 - 5 till Sundsvall.

Finalen spelades som en vanlig match, med sju inning, spelarna gick upp 0-0 när det skulle slå och det fanns ingen tidsbegränsning. Det enda vi behöll från tidigare matcher var att tre foul balls under samma slagning resulterade i att slagkvinnan blev bränd.

Enköping och Söder SR var båda starka i sitt defensiva spel, så första poängen dök först upp i toppen av fjärde inningen när Vilja Landin slår en single ut på center så en poäng kunde springas in. Enköping kvitterade sedan i botten av fjärde inningen efter att Janet Thorsén slår ett fint slag, så Ellinor Wennerberg kan springa in för poäng. I toppen av femte tar Söder SR sin andra poäng när Lina Lindholm slår en homerun mellan left och right field. I toppen av sjätte tar Söder SR sin tredje poäng när Vilja återigen slår en fin single ut på outfield som gör att Julia Johansson kan ta poäng. Enköping lyckas inte ta igen poängen och matchen slutar 3 - 1 till Söder SR som kan titulera sig mästare av SIM 2023.

Turneringens resultat:

 

Resultat SIM 2023

Turneringens final standings:

  1. Söder Länk till annan webbplats. SR
  2. Enköpings Base- och Softbollklubb Länk till annan webbplats.
  3. Sundsvall Mosquitoes Länk till annan webbplats.
  4. Söder Länk till annan webbplats. JR
  5. Falun Ravens Softball Länk till annan webbplats. / Suomen Baseball ja Softball liitto Länk till annan webbplats.
  6. Karlskoga Bats Baseboll & Softboll Länk till annan webbplats. / Örebro Eagles Softbollklubb Länk till annan webbplats.

De individuella priserna som delades ut för turneringen var Bästa slagkvinna och Bästa pitcher.

Bästa slagkvinna SIM 2023 gick till Söder SRs Lina Lindholm, som bland annat avslutade turneringen med en homerun i finalen.

Bästa Pitcher SIM 2023 gick till Söder SRs Emelie Eriksson som avslutade turneringen med en ERA på 0.93.

Vi tackar Enköpings Base- och Softbollklubb för ett välordnat arrangemang av Softboll InomhusMästerskapen 2023. Vi vill även passa på att tacka alla som varit med och spelat, samt kommit och tittat! Till sist tackar vi även våra fantastiska umpires som varit med och dömt under hela helgen!

STORT TACK!

Till sist vill vi rikta ett stort grattis till alla lag som vunnit medaljer och pokaler!

Publicerad: 2023-03-21

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se