Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Givande MLBI-läger i Parma

Eric Mercado Olofsson från Sundbyberg och Michael Andersson från Skövde var de två baseboll-ungdomarna som blev uttagna att representera Sverige vid MLBI:s Adidas Elite Junior Camp i Parma.


 Lägret, som är inne på sitt andra år i Europa, leddes av mycket meriterade ledare (bland andra Jim Lefebvre och Bruce Hurst på bilden) och programmet var - minst sagt - späckat. Spelare och coacher jobbade från åtta på morgonen till tio på kvällen med det mesta man kan föreställa sig, mycket handlade om snabbhet och kondition så efter en sådan dag var man av förståeliga skäl trött. Ledare detta år var Mattias Grimstoft, som samtidigt som killarna tränade hade samtal med coacherna om vad man skulle träna på och tips på övningar. Mycket videofilmades, är ni intresserade av att se vad som hände kan ni kontakta honom på mail nedan. Trots en hög värme jobbade Michael och Eric på väldigt hårt, och fick mycket beröm av samtliga coacher. Och det var idel duktiga coacher på plats: Jim Lefebvre (Huvud instruktör) Jim Lefebvre har varit MLB manager i Seattle Mariners, Chicago Cubs, Milwaukee Brewers, dessutom coach i L.A. Dodgers, San Fransisco Giants, och Oakland Athletics. Jim spelade i Dodgers i åtta år innan han avslutade sin karriär i Japan ett år. En mycket imponerande man som verkligen ger allt när han visar sina övningar. Bruce Hurst (Pitching coach) Hurst har varit MLB pitcher i Boston Red Sox och San Diego Padres. Han pitchade i World series 1986, All Star game 1988. Återigen hittar MLB de bästa lärarna som verkligen bryr sig om alla spelare och coacher vid ett läger som detta. Hurst var dessutom mycket rolig att lyssna på. Rick Dell Head baseball coach för The College of New Jersey Har varit i Sverige för MLBI, lärde ut mycket bra saker om baslöpning under veckan Rod Delmonico Head baseball coach Univercity of Tennessee Delmonico jobbade med infielders (gillade verkligen Erik som shortstop,  vem vet - kanske vi får se Erik i Tennessee i framtiden?) Pat Doyle MLB- envoy coach coordinator Pat var den som tog hand om alla catchers under veckan Samtliga av dessa coacher gjorde ett super jobb med alla spelare och coacher, dagarna gav en fantastisk utbildning i denna underbara sport… Vi vet att 2002 kommer lägret tillbaka till Europa så jobba hårt nu för att ta dessa två platser vi kommer att få! Mattias Grimstoft Förbundscoach ungdom skriven av - Mattias Grimstoft


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-08-29

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se