Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rättvik och Alby till SM-semi

Rättvik och Alby tog sig segrande ur kvartsfinalerna i SM-slutspelet baseboll. Rättvik behövde bara två matcher mot Tranås för att gå till semifinal medan Alby vann den tredje och avgörande matchen mot Skellefteå med 10-3 och gick till semifinal. I nedflyttningsspelet har Leksand i stort sett säkrat kvalspel efter att ha vunnit de tre inledande matcherna mot Skövde i helgen.


Båda bortalagen i kvartsfinalerna gick således till semifinalerna. Regerande mästarna Alby vände ett 0-1 underläge i matcher till avancemang efter 3-5, 2-0, 10-3 mot Skellefteå. Skellefteå utslagna i kvartsfinalerna, när hände det senast? Kan Alby hålla hela vägen igen? I semifinalerna står man emot Karlskoga, som segrade i fyra av de sex matcherna lagen spelade sinsemellan i serien. I den andra semifinalen möts Sundbyberg och Rättvik. Rättvik vann borta mot Tranås med 5-1 och 10-5 och vann två av fyra matcher mot Sundbyberg i grundserien. Bäddat för en spännande semifinalserie. Bäst av fem matcher gäller i semifinalerna, som inleds den kommande helgen i Alby respektive Rättvik. Leksand tog grepp på nedflyttningsserien genom att bortabesegra Skövde med 7-1, 9-2, 17-2. Det unga Skövde kommer att få svårt att klara sig kvar i Elitserien. Det krävs vinster i den avslutande omgången mot Oskarshamn, samtidigt som man får hjälp kommande helg när Leksand möter Oskarshamn. De två bästa lagen i kvalserien får möta var sitt division 1-lag i ett direktkval om fortsatt Elitserieexistens. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-09-02

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se