Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Major League ställer in matcher

Efter terroristernas attack på New York, beslutade omedelbart Major League att ställa in samtliga matcher tills vidare. Det är första gången sedan "D-day" 1944, då USA gick in i andra världskriget som man ställer in ligaspelet på grund av yttre omständigheter. Men fullt logiskt. Chicago White Sox' lag, som var i New York för matcher mot Yankees, blev vittnen till händelserna då de bodde enbart några kilometer från World Trade Center.


De övriga proffsligorna väntar på besked om de kommer att uppta spelet till helgen. Men i MLB har man ställt in samtliga matcher tills vidare, ett fullt logiskt beslut med tanke på de tragiska händelserna. Det var bara den tredje gången totalt som MLB har ställt in samtliga matcher under en omgång, förutom vid spelarstrejker. 2 augusti 1923 ställde man in samtliga matcher då president Harding dog, och 6 juni 1944, då USA gick in i andra världskriget och invaderade Frankrike. Dessutom ställde man in samtliga träningsmatcher 14 april 1945, då president Roosevelt dog. Mer information om MLB finns på http://sports.yahoo.com/mlb eller http://baseball.espn.go.com/ . skriven av - Kristian PälviäLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-09-12

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se