Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lika efter första SM-finalhelgen i softboll

Nälsta och Alby vann varsin match när SM-finalerna i softboll inleddes med den första finalhelgen. Alby började starkt med tongivande Paulina Landin som pitcher och vann med 7-1.


Nälsta kom dock igen och kunde till slut stå som segrare med 5-4 i den andra matchen efter bl.a. 3 RBI:s från Liezel Kemp. Finalen fortsätter nästa helg på Alby med två macther på lördagen och en eventuell femte och avgörande på söndagen. Korta matchfakta, match 1: Matchen började jämnt. Nälsta gjorde att strålande double play i första inningen och var hårfint nära ett i den andra. Alby hade Paulina Landin som pitcher - något som hon gjorde mycket bra och Nästa hade svårt att komma ut på bas. Johanna Uddståhl startade för Nälsta och även hon började bra. Fyra raka base hits plus ett error gjorde dock att Alby kunde ta tre poäng i den tredje. Ytterliggare lite schabbel från Nälsta gav Alby tre poäng till i fjärde. Nälsta bytte in Maria Elwin i den sjätte inningen och efter det gjorde inte Alby några fler poäng. Paulina var för svår för Nälsta denna dag och avslutade med fem strike outs i rad. Korta matchfakta, match 2: Nälsta rivstartade i den andra matchen med fyra poäng. Lite darrig startande pitching av normalt duktiga Margareta Ödman laddade baserna innan Liezel Kemp rensade baserna med en trepoängsdubbel. Alby kom dock närmare och hade 4-5 i de tre avslutande inningarna, men kunde aldrig ta sig förbi. Nu väntar avgörandet, på Albys hemmaplan kommande helg.   skriven av - Kristian Pälviä/Peter Blomqvist
 Alby
003 310 0 - 7
 Nälsta
001 000 0 - 1
 Alby
001 120 0 - 4
 Nälsta
401 000 0 - 5  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-09-16

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se