Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Höjdarmatch i bottenträsket

En match i nedflyttnings serien mellan Oskarshamn och Skövde låter kanske inte som en av de bättre matcherna i Sverige.


 Men det var kanske en av de bättre matcherna i Elitserien i år? Nio innings avverkades på 1h50min och Oskarshamn vann matchen med kampens enda poäng. En match i matchen var kampen mellan de två kastarna, Kerry Fitzgerald och Eddie Aucoin, som syns på bilden till höger (Fotografen är Daniel Svensson, Oskarshamn). I skuggan av SM-slutspelet spelade alltså Oskarshamn och Skövde en ödesmatch om de sista platserna i Elitserien 2002. Skövde var piskade att vinna alla tre matcherna, satsade allt på ett kort och matchade sitt "ess", Kerry Fitzgerald mot Oskarshamns amerikanske pitcher Eddie Aucoin. Draget visade sig nästan ge resultat. Denna sista elitseriematch för Skövde på ett tag var ett styrkebesked. Båda lagen visade att man faktiskt hör hemma i Elitserien. Kerry Fitzgerald (8 strikeouts, fyra hits) och Eddie Aucoin (14 strikeouts, en hit) höll "batsen" lugna, pitchade hela matchen, som skulle avgöras med en enda poäng. Denna togs i den sjätte inningen av Oskarshamns catcher Peter Malm, som till råga på allt höll på att bli bränd när han snubblade efter att ha rundat tredje bas. Detta moment lär ha spelats in på film - kommer filmen oss tillhanda garanterar vi att den publiceras här på SBSF:s hemsida. "Boxscoren" nedan ser man inte ofta i Elitserien. För Skövdes del väntar nu Division 1-spel 2002, Oskarshamn kvalar vidare mot Eskilstuna kommande helger. skriven av - Kalle Knutsson
 Skövde
000 000 000 - 0 1 1
 Oskarshamn
000 001 00x - 1 4 0 
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-09-18

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se