Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rättvik vann SM-guldet!

Rättviks BSK blev den åttonde föreningen att vinna SM-guld då man säkrade SM-guldet i baseboll i och med 12-2 vinst mot Alby BSK i den femte matchen av finalserien.


 Passande nog blev Tomas Börjes, MVP i SM-finalserien, den som slog hem den definitivt avgörande poängen och säkrade segern för sitt Rättvik. På bilden syns Rättvik med SM-pokalen. Foto: Christer Klockarås, Falukuriren. Det var i den åttonde inningen, med laddade baser och ställningen 9-2 till Rättvik, som Börjes klev fram och slog hem alla löpare på bas med en trepoängsdubbel. Mattias Stenis var en annan matchvinnare, som vann båda "sina" matcher i finalserien, och gick hela vägen i den avgörande matchen för Rättvik. Alby vann annars "ödesmatchen" mot Dan Godfrey vid ställningen 0-3 i matcher, genom en kanoninsats av Mikael Lindström på pitcherkullen. Alby lyckades således vinna en av matcherna i finalserien (10-1) men det räckte inte till det andra raka guldet. Rättvik var genomgående det bättre laget, vilket även siffrorna i finalserien visar klart. Rättviks första SM-guld således och man är därmed klara för spel i Europacupen B-pool  kommande år. Alby är kvalificerade till CEB-cupen och man kan, som plåster på såren, få arrangera CEB-cupens A-pool säsongen 2002, sedan tidigare är ju Sundbyberg klara för spel i Cupvinnarcupen, B-pool, kommande säsong. MVP i SM-finalserien blev alltså Rättviks catcher Tomas Börjes (bilden) som var överlägset bästa slagman av finallagen. I den femte matchen, som blev avgörande gick Börjes 5 för 5 med två dubblar, fyra RBI:s och ett i övrigt utmärkt defensivt spel som catcher. Noterbart var att SVT var på plats och kommer sände ett sexminuters inslag i Sportspegeln.  skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-09-29

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se