Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SBSF inleder samarbete med Little League

Under Verksamhetskonferensen i Enköping mötte representanter från SBSF den ansvariga personen för Little League i Europa, Beata Kaszuba, för att diskutera ett framtida samarbete mellan Svenska Baseboll och Softboll Förbundet och Little League.


Förutom att informera om sina respektive verksamheter omfattade samtalen även de möjligheter till utbyte inom utbildning, ledarclinics, och träningsläger som SBSF kan ta del av. Även möjligheterna för svenska lag att delta i Little Leagues europamästerskap i Kutno diskuterades. I Kutno, Polen, ligger Little Leagues Europakontor, som omfattar hela Europa, Afrika, och Mellanöstern. Förutom kontor finns det i dagsläget fyra planer, som kommer att byggas ut till sju planer. Dessutom finns det övernattningsmöjligheter för upp till 250 personer. Ett imponerande bygge. Samarbetet mellan SBSF och Little League kommer främst att handla om utbildningsmateriel från Little League till svenska klubbar. Ola Sund har utsetts till koordinator "District Administrator" för Sverige, och kommer att ha all korrespondens med Little League i Polen. De svenska klubbarna kan registrera "charter" en league, som omfattar klubbens upptagningsområde. Vi har i dessa fall fått ett annorlunda regelverk än det som gäller i USA, eftersom villkoren är annorlunda i Europa. Little League har annorlunda åldersgränser, och brytningar mellan åldersklasser, än vad vi har i Sverige. Men detta kommer att ändras inom ett par år. SBSF siktar på att kanske redan under 2002, men definitivt i 2003, ha en uttagningsturnering för de yngre åldersklasserna för att nå Little Leagues Europamästerskap. Noterbart är att Little League står för samtliga omkostnader på plats i Polen. Under år 2002 har Little League följande åldersgränser: Little League: Född mellan 1 augusti 1989 och 31 juli 1991 Junior League: Född mellan 1 augusti 1987 och 31 juli 1989 Senior League: Född mellan 1 augusti 1985 och 31 juli 1988 Big League: Född mellan 1 augusti 1983 och 31 juli 1986 SBSF:s kontaktman i Little League-relaterade frågor är Ola Sund, se kontakt nedan. Ungdomsutskottet kommer löpande att komma ut med mer information om Little League och hur vi hanterar dessa ärenden inom Svenska Baseboll och Softboll Förbundet. Mer information om Little League hittar ni på Little Leagues hemsida: www.littleleague.org   skriven av - Kristian Pälviä kontaktperson - Ola Sund, Ungdomsutskottet
Länk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2001-10-23

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se