Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Juniorelitserie nästa säsong?

Basebollutskottet föreslår en förändring av den nationella juniorverksamheten i baseboll till nästa säsong. Det handlar om en nationell Elitserie för juniorlag, och frågan kommer att tas upp på verksamhetskonferensen i Enköping. Viktigt att notera är att det än så länge endast är ett förslag som har kommit fram - inga beslut är fattade än.

I BU:s förslag till juniorelitserie är alla åtta elitklubbar (Alby, Karlskoga, Leksand, Oskarshamn, Rättvik, Skellefteå, Sundbyberg och Tranås) representerade. Dessutom gives division 1-klubbarna möjlighet att ställa upp med sitt juniorlag.
 
Juniorelitserien delas upp i en norr- och en sydgrupp för att minska resekostnaderna. Dessutom skall spelschemat samordnas med seniorelitserien och division 1, vilket ytterligare kommer att spara pengar för klubbarna. De två bästa lagen i varje grupp kvalificerar sig till JSM:s finalhelg som spelas som den gjorts de senaste åren, dvs med semifinaler på lördagen och final och bronsmatch på söndagen. Det ständigt problemtyngda poolspelet försvinner.
 
Nu vill BU veta hur klubbarna ställer sig till en nationell juniorserie. Förslaget kommer att diskuteras på seriekonferensen i Enköping lördagen den 20 oktober. Alla är dessutom välkomna att kontakta undertecknad för synpunkter, frågor och egna förslag på hur juniorverksamheten skall se ut i framtiden

kontaktperson - Magnus Hedström

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-10-28

Senast uppdaterad: 2008-12-01

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se