Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Bonds rekordboll slutar i rätten

Ett gräl mellan två personer som båda hävdar att de fångade Barry Bonds 73:e homerun slutar i rättssalen i USA.


Det är det sjuka resultatet av att bollarna blir samlarobjekt med miljonvärden. De två tvistande, Patrick Hayashi och Alex Popov, möts nu i rättegång om äganderätten till basebollen, som enligt expertis har ett värde på över 10 miljoner kronor. På bilden gratuleras Barry Bonds efter att ha slagit homerun nr 73 säsongen som gick. Den 7 oktober slog Barry Bonds sin 73:e homerun hemma på PacBell Park i San Fransisco, och på videoupptagningarna ser det ut som om Alex Popov, 37, fångar bollen då den flyger in på läktaren. Men efter att det blivit tumult var det Patrik Hayashi, 36, som hade bollen i sin ägo och han hävdar att Popov aldrig hade kontroll på bollen - utan att han fångade bollen på marken efter att ha vräkts omkull i tumultet. Enligt reglerna är det personen som fångar bollen som har rätt till den, men på de TV-repriser som finns är det omöjligt att avgöra hur pass länge Popov hade bollen i sin hand. Och MLB vill inte ha något att göra med konflikten. Domare David Garcia beslutade att en rättegång måste genomföras för att avgöra äganderätten, och under tiden som rättegången pågår skall bollen vara inlåst på ett säkert ställe. Det är första gången hittills som ett bråk om en baseboll leder till rättegång i USA. Som tur är. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-11-29

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se