Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rättvik hoppar av Europacupspelet

Rättviks BSK, som vann SM-guldet 2001, har meddelat att man inte kommer att spela Europacupspel 2002 för Sverige. Det betyder att Karlskoga gör Europacupdebut, då de accepterat den lediga platsen. Spelplatser för samtliga cuper är nu bestämda, men i vilken av poolerna som de svenska lagen spelar i är ännu inte klart.


Karlskoga, som ersätter Rättvik i Europacupen B-pool kommer antingen att spela i Luchtbal(Antwerpen), Belgien eller Trnava, Ungern. Sundbyberg, som vann Svenska Cupen, är det svenska laget som representerar i Cupvinnarcupen. För deras del blir det spel i Belgrad, Jugoslavien, eller Szentendre,Ungern - samma spelplats som Sverige spelar B-EM 2002. Spelplatsen avgörs, liksom för Europacupens del, vid CEB-kongressen i Sofia, Bulgarien, 2-3 februari 2002. Alby arrangerar ju CEB-cupen A-pool och lag från sex nationer kommer där till spel; Frankrike, Kroatien, Tjeckien (två lag), Tyskland, Spanien, Ryssland och värdlaget Alby. Holland deltar aldrig i CEB-cupen och Italien är avstängda från spel i CEB-cupen på grund av en sen urdragning 2001. Datum för samtliga Europacuper är 16-23 juni 2002. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-12-19

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se