Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nya förbundskaptener i baseboll

Det blir meriterat folk som tar hand om landslagen den kommande säsongen. Två gamla trotjänare sedan tidigare, Peter Schöön från Leksand, och Jim Sasko från Stockholm, har tackat ja till erbjudandet att bli Förbundskaptener för det svenska basebollandslaget. Och de var namnen som var högst på önskelistan, liksom Tony Klarberg från Leksand som nu är klar som förbundskapten för Juniorlandslaget baseboll. Och i bakgrunden finns det ännu mer meriterat folk!


Klarberg ny förbundskapten för juniorlandslaget Tony Klarberg (bilden) har en lång elitseriekarriär som spelare bakom sig, och de senaste säsongerna har han framgångsrikt varit Headcoach för Leksands unga elitserielag. Han får assistans av en lika rutinerad herre, Mikael Björklund - även han från Leksand. Det är även klart att pojklandslagets förbundskapten Mattias Grimstoft, Skövde, kommer att ingå i coachteamet till Junior-EM 2002 som ju avgörs på hemmaplan i Leksand och Rättvik 22-27 juli 2002.  Mattias Grimstoft, som ju följt många av de spelare som är aktuella i J-EM, hoppar in som förbundscoach i juniorlandslaget inför hemmaturneringen och kommer inte att lämna sitt framgångsrika arbete med ungdomar och pojklandslaget. Juniorlandslagets ledartrio kommer att kompletteras med en pitchingcoach.   Magnus Höglund chef på pitcherkullen Det är även klart med ny Pitchingcoach för seniorlandslaget! Och även där är det ett meriterat namn med Dalabakgrund, som har rekryterats. Magnus Höglund, Rättvik, som senast hjälpte till att spela och coacha Rättvik till SM-guld går in i seniorlandslagsteamet tillsammans med Peter Schöön och Jim Sasko. Magnus har spelat i flera EM-turneringar där han bl.a kastade en no-hitter i EM i Holland 1995. Basebollutskottet kommer att komplettera seniorlandslaget med en coach till. Meriterade förbundskaptener Peter Schöön är en av landets mesta landslagsspelare med 20-talet säsonger i Leksand och meriter från 10 senior-EM. På sin tid tillhörde Schöön landets främsta såväl som pitcher, 1B, outfield och slagman. Peter Schöön har också varit med som coach vid två EM, 1997 och 1999. Jim Sasko spelade 10-talet säsonger i Sundbyberg och deltog i två EM, och var även förbundskapten i senior-EM 1999. Därmed återkommer ledarduon från Italien-EM 1999 som kaptener för Sveriges basebollherrar. -Den bästa tänkbara lösningen för seniorlandslaget, kommenterade Ulf Steinvall i Basebollutskottet, som arbetat hårt med att lösa förbundskaptensfrågan de senaste månaderna. Basebollens "Lars-Tommy"? De spelade båda i Sveriges lag som tog EM-brons i Stockholm 1993 där Jim blev vald till EM-turneringens bästa infielder. -Även om Peter Schöön på papperet är förbundskapten och Jim Sasko assisterande, kommer de att dela på mycket av huvudansvaret och det blir lite av en basebollversion av fotbollens "LarsTommy", säger Ulf Steinvall, Basebollutskottet, i en kommentar. Inom kort kommer Basebollutskottet att komplettera coachteamet med två coacher till. Höga målsättningar Målsättningen från såväl förbundsstyrelsens som basebollutskottets sida är att vinna såväl senior- som junior-EM 2002 och ta steget upp till A-poolen till säsongen 2003. För att klara detta krävs de absolut bästa spelarna på plats, och förutom att kunna presentera ett starkt coachteam ligger en viktig del på ekonomin. Glädjande nog hoppas basebollutskottet därför på att kunna presentera en landslagsbudget för 2002 där inga deltagaravgifter behöver tas ut av spelarna för turneringsdeltagandet. Och med de coacher som är klara till senior- respektive juniorlandslaget känner Basebollutskottet att man kan gå in i det nya turneringsåret med en stor portion tillförsikt. skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-01-02

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se