Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Fyra landslag i EM-spel 2002

Aldrig tidigare har väl fyra landslag från Sverige varit aktuella för Europamästerskap samma säsong?


Under 2002 kommer så bli fallet. De yngsta deltagarna hittar vi bland A-pojkarna som kommer att deltaga i Kadett-EM i Holland, 6-11 juli. Dessutom kommer softbolljuniorerna att åka till Tjeckien 8-13 juli. Bilden: Softbollseniorerna som vann NM och avancerade till A-EM under 2002. Basebollens (senior och junior) landslagsverksamhet omfattar Junior-EM på hemmaplan i Leksand/Rättvik, samt Senior-EM som antingen avgörs i Ungern eller i Grekland. Till J-EM har Sverige, England, Kroatien, Polen, Slovakien och Moldavien anmält sig. De två bästa lagen går till A-poolen 2003. I Senior-EM:s B-pool har 15 lag anmält sig; Sverige, Finland, Irland, Polen, Österrike, Grekland, Ungern, Bulgarien, Slovakien, Jugoslavien, Ukraina, Litauen, Norge, Moldavien och Slovenien.I Grekland kommer sex lag att spela, resterande lag spelar i Ungern. Segrarna i respektive grupp är klara för A-poolen 2003. Softbolljuniorerna åker till Tjeckien och Junior-EM i softboll den 8-13 juli. Övriga lag som anmält sig till den turneringen är Kroatien, Tjeckien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Italien, Holland, Polen, Ryssland, Slovakien, och Sverige. För kadetterna väntar motstånd i form av Tjeckien, Slovakien, Frankrike, Spanien, Italien, Vitryssland, Holland, Slovenien, England, Kroatien, Polen, Österrike och Israel. Samtliga grupper och pooler kommer att lottas i samband med CEB och ESFs kongresser 1-2 februari. skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-01-21

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se