Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ny regelbok i softboll redan i år!

Internationella och Europeiska Softboll Förbunden har beslutat om att införa en ny regelbok för perioden 2002-2005.


 Eftersom denna regelbok bl.a. innefattar en ökning av pitcheravståndet för seniorsoftboll från 12.19 till 13.11 meter gällande från i år, 2002, har även SBSF beslutat om att införa denna regelbok redan i år. Bilden: Sandra Axelsson, Lina Engberg och domaren José Sanchez får lära sig nya regler till 2002. Om inte förändringen hade genomförts redan denna säsong, och de svenska serierna spelats med det gamla avståndet, skulle de två europacuplagen haft väldigt svårt att hävda sig när de spelar i september. Dessutom skulle landslaget haft mycket mindre tid att förbereda denna ändring inför Senior-EM 2003, som avgörs i Italien eller Holland. Den amerikanska skolligan NCAA har provat det nya pitchingavståndet och det har - som väntat och önskat - ökat offensiven och poängsnittet. Bland de övriga förändringarna märks homerunavståndet som ökat från 200 ft (61 m) till 220 ft (67 m). Förändringarna gick i effekt 1 januari 2002. Regelboken kan ni hämta (i pdf-format) på SBSFs hemsida, gå in på "Om Baseboll och softboll", och klicka er vidare till regelboken för softboll. Alla förändringar i regelboken är markerade med fet och kursiv stil. Dessutom finns samtliga regelförändringar med kommentarer på ESFs domarhemsida, direkt länk genom att klicka här! . skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-01-21

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se