Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Senior-EM spelas i Sverige!!!

Ett riktigt glädjebesked från CEB-kongressen i Sofia, Bulgarien: Sverige har tilldelats Senior-EM 2002,


 istället för Grekland som återigen strulat till det med förberedelserna för arrangemanget. Istället för en resa till Ungern blir det nu ett arrangemang i Alby, där Senior-EM kommer att avgöras 29 juli-4 augusti. Och som om det inte var nog, hade Sverige dessutom maximal tur i grupplottningen. Bilden: Magnus Pilegård och Sverige kan se fram emot ett Senior-EM på hemmaplan 2002. Ulf Steinvall, som representerar Sverige vid kongresserna, har tillsammans med Mats Fransson arbetat hårt de senaste dagarna med att få alla pusselbitarna på plats. Alby Stars, med Janne Andersson i spetsen, har fått arrangemanget efter att Botkyrka Kommun också informerats om planerna. Grekland, som tillsammans med Ungern fick arrangemanget av B-EM har hela tiden haft problem med arrangemanget och till slut var CEB tvungna att besluta om att frånta Grekland arrangemanget. Det var två sprudlande glada svenskar som vi fick kontakt med under fredagseftermiddagen, och som berättade om hur det hela hade gått till. Även lottningen var på Sveriges sida; de värsta motståndarna (på papperet i alla fall), Grekland och Ukraina, blev båda inlottade i Ungerns grupp. Grupplottningen för Sveriges del blev Sverige, Finland, Norge, Litauen, Irland, Slovakien, Polen och Danmark . Ingen mardrömslottning, eller hur??? För Sverige innebär det dels ett hemmaarrangemang till, med den uppmärksamhet det kan få med sig, och dels att man slipper en ekonomisk tung utgift som resan till Ungern skulle ha inneburit. Och visst ser lottningen på förhand ut som en riktig kanonlottning. Men det gäller också att vara försiktig - endast segrarna går upp till A-poolen så det gäller att vinna alla matcher. Senior-EM kommer att spelas den 29 juli - 4 augusti. Den andra poolen avgörs i Szentendre, Ungern, och där kommer bl.a. Grekland (som satsar hårt inför hemma-OS), Ukraina (som ju blev nedflyttade tillsammans med Sverige) och Ungern att spela. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-02-02

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se