Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Fler samarbeten mellan MLB och Europa

Grosseto från Italien och Almerer90 från den holländska ligan är de två senaste lagen som skrivit på samarbetsavtal med Major League-klubbar. Trenden, att koppla de stora europeiska klubbarna till MLB-klubbarna fortsätter alltså.


Almere90 startade samarbete med Florida Marlins. Juniorlaget kommer att byta namn till Almere Marlins, och Florida kommer att förse klubben med material, utrustning och kunskap, enligt IBAF. Det italienska ligalaget Grosseto, som kom trea i fjol, har ändrat sitt namn till Grosseto Orioles, som en del av samarbetet med Baltimore Orioles. Managern Marco Mazzieri kommer att finnas på plats vid Baltimores "spring training" i Florida, samtidigt som tredjebasmannen Gabriele Ermini spelar och tränar med laget.  Sedan tidigare är ju ett antal klubbar i Holland och Italien - men även Tyskland, involverade i samarbeten med Major League-klubbar. Till gagn för alla. skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2002-03-09

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se