Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ung basebollspelare dog i cancer

Henrik Göransson, Jönköping, avled natten till den 21 april efter en tids sjukdom. Han blev 21 år.


Henrik var en sällsynt stor basebolltalang. Han började sin karriär i Jönköpings Baseboll Club och redan som femtonåring var han en av de bästa spelarna i klubbens A-lag i div 1. Han var en allround-spelare som även i tävlingsmatcher spelat på de flesta positionerna. Han har gjort ett flertal landskamper, både i juniorlandslaget och i U23-landslaget, bl a medverkade han i NM i Oslo 2000. Inför säsongen 1999 värvades han till Skövde Saints där han spelade t.o.m. förra säsongen. Som Skövde –spelare vann han silver i SM 1999 (med battingaverage på .400 i slutspelet) och i Svenska Cupen 2001, samt spelade i CEB-cupen A-pool i Italien 2000. Under 1999, i en elitseriematch mot Tranås, slog han en s.k. cycle (en single, en double, en triple och en homerun). Det är han en av få att ha lyckats med i svensk baseboll. Henriks basebollkunnande var stort. Han intresserade sig mycket för tekniken, oavsett om det handlade om svingen eller att spela en position. Han delade generöst med sig av sitt kunnande, framför allt till yngre spelare som hade lätt för att ha honom som förebild. På sensommaren förra året drabbades han av en ovanlig och svårbehandlad cancersjukdom. Den här säsongen skulle han vara spelande tränare i Jönköping. Trots sin allvarliga sjukdom och de bakslag som han drabbades av flera gånger under behandlingstiden gav han aldrig upp tanken på att leda klubben. Henrik sörjs närmast av föräldrarna Jonny och Margareta samt syskonen Helena och Rickard. Men saknaden är också stor hos de många i baseboll-Sverige som lärde känna och respektera honom. skriven av - Lars Sundin  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-04-24

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se