Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacuper denna vecka

Denna vecka spelas det Europacuper i baseboll. Sveriges representanter är Karlskoga, Oskarshamn, och Tranås, sedan samtliga ursprungliga lag tackat nej till Europacupspel. Under en vecka får dessa lag möta sina europeiska motsvarigheter. Tuffast blir det kanske för Oskarshamn, som spelar i A-poolen av CEB-cupen, som dock saknar deltagande från Italien och Holland.


Samtliga europacuper i baseboll avgörs denna vecka. För resultat och tabeller i det fortsatta spelet hänvisar vi till www.baseballeurope.com .  Inledande matchrapporter från CEB-cupen (Oskarshamn) Oskarshamn förlorade den inledande matchen i CEB-cupen som avgörs i Madrid mot fjolårets segrare i CEB-cupen, tjeckiska Sokol KRC Prag med 1-3. Deras startande pitcher från Venezuela flögs in lagom till turneringen och gjorde sin debut för Sokol. Efter sex innings stod det 1-1 och Oskarshamn hade svårt att slå mot den skickliga vänsterhänta pitchern - man hade 16 strikeouts. Den enda som lyckades var Kalle Knutsson som var 2 för 4 med Oskarshamns enda inslagna poäng. Kerry Fitzgerald pitchade mycket starkt för Oskarshamn, men det räckte inte då tjeckerna kunde ta poäng i den sjunde och åttonde inningen och därmed segra med 3-1. I Oskarshamns andra match blev det seger i en dramatsk match mot Hask Zagreb. Anförda av duktiga pitchern Eddie Aucoin gjorde man en lysande defensiv insats. Aucoin pitchade nio innings, släppte endast två poäng och noterades för 15 strikeouts. Efter den sjunde inningen ledde Oskarshamn med 2-1, och i toppen av den nionde inningen knäckte man jugoslaverna helt då Eddie Aucoin slog en trepoängshomerun och säkrade segern. Slutresultat: 6-2 till Oskarshamn. Inledande matchrapporter Europacupen (Karlskoga) Match 1 Tisdag Jastrzebie (Polen) - Karlskoga 2-12 (7 innings) I denna match var det aldrig nagon tvekan om att Kga var det battre laget. Polackerna var inte daliga men saknade bra slagning och pitching. De var dessutom samre taktiskt sett. Vi spelade inte heller pa topp, men det rackte gott o val. Matchen avbrots efter 7 innings da Kga ledde med 10 poang. Brad Hall var matchens basta spelare. Han pitchade bra i 6 innings och hade 3 bra slag varav 1 homerun. Match 2 Onsdag Kga - Savigny (Frankrike) 8-14 De franska mastarna Savignys vassare defensiv fallde avgorandet i denna spannande match. De ledde i storre delen av matchen, men vi kampade oss tillbaka vid tva tillfallen. Nar deras duktiga centerfielder slog sin andra homerun for dagen vid stallningen 9-8 orkade vi inte resa oss igen. Jason Glosser (bilden) pitchade hela matchen o gjorde det bra. Manga av fransosernas poang tillkom efter defensiva misstag av oss. Brad Hall slog sin andra homerun pa lika manga dagar. Aven Olle Oijen hade ett par harda slag. Tots forlusten idag ar stamningen pa topp. Kanonfint vader och en valdigt fin arena ar tva stamningshojare. Vi moter gruppens slagpasar fran Vitryssland imorgon kvall, sa vi ar sa gott som klara for semifinalspelet  som borjar pa fredag. Elias Sölveling Europeiska turneringar med svenska inslag: Karlskoga, med pitchern Jason Glosser (bilden) som nyckelspelare, representerar Sverige i Europacupens B-pool , som spelas i Antwerpen, Belgien. Sveriges representant i Cupvinnarcupens B-pool som avgörs i Szentendre, Ungern, är Tranås. I Madrid, Spanien, avgörs CEB-cupens A-pool och svenskt lag är Oskarshamn. Notera dock att det ursprungliga laget, Alby, fortfarande står noterat som svensk representant i spelschemat. Mer information får ni på www.baseballeurope.com skriven av - Kristian Pälviä
Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-06-18

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se