Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Information om Junior-SM Baseboll

Helgen den 3-4 augusti har er förening möjlighet att ta det första steget mot ett JSM-guld i baseboll. Då spelas playoff 1, en kvaltävling till JSM organiserad av SBSF och öppen för basebollföreningar som inte deltar i juniorelitserien.


Om er förening är intresserad av att delta i JSM och playoff 1 anmäl er till undertecknad så snart som möjligt. Vägen till JSM-guld Från och med i år finns det två sätt för en förening att vinna JSM-guld. Antingen kvalificerar man sig via den nyinstiftade juniorelitserien, där samtliga elitserieklubbar (förutom Karlskoga) samt Eskilstuna och Sundsvall (som båda deltog i JSM i fjol), spelar. För resultat och tabeller från Juniorelitserien, klicka här ! En förening som ej deltar i juniorelitserien kan kvalificera sig till JSM endast via playoff 1. De två högst placerade lagen i playoff 1 går vidare till playoff 2 där man möter var sin ”tvåa” från juniorelitseriens norra respektive södra grupp i en direktavgörande match. De två segrarna i playoff 2 har kvalificerat sig till JSM-helgen där ”ettorna” från juniorelitseriens två grupper väntar. JSM-helgen spelas som tidigare år med semifinaler på lördagen och final plus bronsmatch på söndagen. JSM-helgen infaller den 24-25 augusti och playoff 2 avgörs söndagen den 18 augusti. (BU förbehåller sig rätten att ändra speldatum om särskilda skäl föreligger). Playoff 1 Playoff 1 spelas helgen den 3-4 augusti. BU bestämmer spelform och plats. Om er förening är intresserad av att arrangera playoff 1 så anmäl er till undertecknad så snart som möligt. Endast juniorspelare (födda 1983-86) får delta i playoff 1, playoff 2 samt JSM. Spelare födda senare än 1986 måste ha dispens för att få delta. Dispensansökan skickas till tekniska utskottet (TU). Naturligtvis måste samtliga deltagare var licensierade hos SBSF. Tag chansen att vinna JSM-guld och anmäl er förening till playoff 1 nu! För frågor och funderingar kring JSM, playoff 1, playoff 2, juniorelitserien eller den nationella basebolljuniorverksamheten i allmänhet kontakta undertecknad. Med vänliga basebollhälsningar, Magnus Hedström Ledamot av BU (basebollutskottet) 0705-720 746 hedda2000@hotmail.com kontaktperson - Magnus Hedström, BasebollutskottetLänk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-06-29

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se