Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbolljuniorerna sjua i EM

Sveriges softboll juniorer kom på sjunde plats när Junior-EM avgjordes i tjeckiska Chozen.


 Detta efter att ha besegrat Storbritannien i den avgörande matchen. En fullt godkänd insats, eftersom man lottades in i en grupp med såväl Holland som Italien, som ju traditionellt alltid är med i slutspelet i dessa turneringarna. Det blev väntade förluster mot Holland (0-12) och Italien (0-15). Slovakien och Frankrike besegrades (16-6 respektive 4-1). I och med vinsten mot Frankrike kom man fyra i gruppen och fick spela om 7-8 plats i en direkt avgörande match mot Storbritannien. Denna match vanns med 5-2 och därmed var sjundeplatsen Sveriges. Inte oväntat, eftersom man hade stornationerna Holland, Italien och Spanien i gruppen innebar det att man skulle få spela över förväntan för att kunna rå på dessa och komma på någon högre placering i gruppen än fjärde plats. I J-EM har Ryssland övertygat stort. På de inledande sex matcherna släppte man inte en enda poäng. I slutspelet blev det segrar mot Italien (6-0 och 8-1), samt mot Holland (4-3) och man får nu i finalen möta vinnaren mellan Italien och Tjeckien. Läs mer om Junior-EM på www.orlize-chozen.cz eller på www.europeansoftball.org . skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-07-13

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se