Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ungdomarna 10:a i Kadett-EM

Sverige förlorade placeringsmatchen mot Österrike med 6-16. Därmed kom ungdomslandslaget på 10:e plats i Kadett-EM - för spelare 13-15 år - som avgjordes i Rosmalen, Holland.


Ungdoms-EM Baseboll I den första matchen förlorade Sverige mot Frankrike med 4-20 innan man besegrade Slovenien klart, 22-7. Frankrikematchen låter mer överlägsen än vad den var, Frankrike ledde visserligen hela matchen men tog nio poäng i den sjätte inningen och gick från 11-4 till 20-4. Mot Slovenien pitchade Markus Syrén hela matchen och gjorde det bra, även slagningen fungerade bra. Sverige tog kommandot direkt och gick till ledning med 6-0 och 10-2 efter de första inningarna. Den tredje matchen blev en kanonmatch för Sveriges del och slutade med klar seger över Schweiz med 16-8. Tyvärr blev kanske en reaktion på den matchen förklaringen till bottennappet mot Storbritannien, där Sverige förlorade klart med 11-0. Man hade flera chanser att ta poäng, men disciplinen i slagningen var inte lika bra som tidigare. Storbritannien tog sju av sina poäng på de två sista inningarna då luften gick ur det svenska laget. Ryssland var numret för stort för Sverige och vann överlägset med 17-4. Man slog hela 17 hits på svenskarna och värst var shortstopen Polyakov som slog in fem poäng för sitt Ryssland. Den sista matchen i gruppspelet spelades mot Spanien. Där stod det 1-3 efter sex spelade inningar men sedan rasade det mesta för Sverige som släppte 10 (!) poäng i den sjunde inningen. Att man sedan tog en tröstpoäng i botten av inningen hjälpte föga, utan man hamnade på femte plats i gruppen. I finalen besegrade Nederländerna Tjeckien med 5-2. Spanien trea efter 9-8 på Ryssland.  Spelschema Kadett-EM: 6 juli: Frankrike-Sverige 20-4 7 juli: Sverige-Slovenien 22-7 9 juli: Sverige-Schweiz 16-8 10 juli: Storbritannien-Sverige 11-0 11 juli: Ryssland-Sverige 17-4 12 juli: Sverige-Spanien 2-13 Läs mer om Kadett-EM på www.ecbaseball2002.nl skriven av - Kristian Pälviä
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-07-16

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se