Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Greklands planering inför OS2004

Grekland planerar för sitt spel i OS2004. Där kanske t.o.m. Major League-spelare kan komma med! En som vår man på plats, Lars Johansson, nämner är St Louis Cardinals förstabasman Tino Martinez.


Vare sig det grekiska landslaget eller någon grekisk klubb har någonsin vunnit en match i en internationell turnering eller mästerskap. Ár 2004  kommer OS att gå av stapeln i Aten och naturligtvis är världlandet automatiskt kvalificerat att deltaga i basebollturneringen. Motståndet blir ju då avsevärt mycket hårdare än det motstånd som hittills bjudits de grekiska lagen i CEB-turneringar så alla har undrat över hur Grekland skulle kunna klara av detta. Svaret var ganska väntat och det var egentligen bara en tidsfråga när vi skulle få se det grekiska landslag som ska bilda stommen till deras OS-landslag.   Nu i B-pool EM i Ungern har det alltså hänt. Grekland har spelat två matcher mot Bulgarien och Rumänien. Resultat 23-0 och 21-0, båda matcherna bröts efter 7 innings. Vinster för Grekland alltså !   Hur är då detta möjligt ? Jo, det grekiska s.k. "landslaget" består av amerikaner med grekiska förfäder. Inte ett grekiskt ord har uttalats på planen när det grekiska landslaget spelat. När CEB főrst fick listan på spelarna i det grekiska landslaget fanns där bara amerikanska namn, men när de kom till mästerskapet i Ungern var plötsligt de amerikanska namnen főrvandlade till grekiska namn. Deras bäste catcher har spelat i Major League och tre spelare till förväntas få kontrakt, ryktas det (men sådana rykten brukar inte alltid vara så mycket att lita på). Resten är spelare från hela USA av god collegeklass.   På motsvarande sätt lyckades förresten Italien, under 70-talet, sätta mycket bra landslag på planen i internationella mästerskap.   Efter fyra matcher har Grekland fyra överlägsna segrar; 21-0, 23-0, 20-1, och 17-4. Självklart vinner Grekland turneringen och deltar i EM2003. Men planeringen gäller för hemma-OS 2004. GREKLAND PLANERAR STORDÁD I ATEN   Grekland har en trupp pá 34 personer nárvarande i B-EM i Nagykanizsa, Ungern. Főrutom ordfőranden i grekiska főrbundet och nágra andra honoratiores finns det 12 grekiska spelare och 16 amerikaner/greker med főráldrar fődda i Grekland. Jag talade med en grekisk ledare och han főrklarade hur deras planering fram till OS i Aten var upplagd.   Till att bőrja med ár B-EM nu i Ungern och A-EM i Holland násta ár ár att betrakta som try-outs főr det grekiska landslaget. De sex básta frán EM i Ungern kommer násta ár att spela i Holland tillsammans med nya amerikanska/grekiska spelare. Frán dessa nya spelare kommer man att válja ytterligare 6 spelare, főr att fá en trupp pá 12 stycken. Till OS tillkommer sen 5-6 stycken Major Leauge spelare, som ár greker av andra generationen. Man har redan kontaktat dessa spelare och, om pengarna rácker, kommer vi att fá se dem i det Grekiska landslaget i Aten.   Finns det dá nágra intressanta namn bland dessa gerkiska Major Leauge spelare ? Ja, vad ságs till exempel om Tino Martinez ? Det finns chans att han kommer att spela főr Grekland i Aten. På plats i Nagykanizsa, Ungern: Lars Johansson. Följ B-poolen i Ungern genom att klicka här ! skriven av - Lars Johansson























Länk till annan webbplats.





  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.



Tillbaka

Publicerad: 2002-08-02

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se