Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sverige vann B-EM

Efter sex innings såg det ut som om finalmatchen i B-EM skulle bli en riktig rysare.


 Då ledde Sverige med 3-2 över Österrike och hade inte lätt mot den österrikiske pitchern Christian Tomsich. Men i de sista tre inningarna började slagningen komma igång. Till slut blev det seger med 13-2 sedan Philip Gaijzler (bilden) slagit en trepoängs homerun i toppen av den nionde inningen. Petter Vesterlund startade matchen och gick fyra innings innan han tröttnade något. Mattias Stenis bytte av och kastade till och med den åttonde inningen innan Tomas Eriksson closade matchen och säkrade avancemanget till A-poolen 2003. Matchens spel var annars Magnus Pilegårds pickoff till första bas i den femte inningen, då Österrike var på god väg att krypa närmare i matchen. Slagmässigt lyckades de rutinerade bäst, Björn Johannesen tog dessutom hem slagtiteln i turneringen genom att slå .636 över de fem matcherna, och dessutom slog han in 11 poäng. Följ alla övriga resultat och matcher i EM-basebollen genom att klicka på länken till vänster i menyn, EC2002 BASEBALL. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-08-03

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se