Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nälsta och Alby i Europacupspel

Sveriges två bästa softbollag, Nälsta och Alby, har spelat Europacup i veckan. Alby kom sist i Europacupen och Sverige blir därmed nedflyttade i B-poolen, medan Nälsta kom på en sjätte plats och säkrade fortsatt A-poolsdeltagande i Cupvinnarcupen 2003. Läs mer nedan. Bilden: Matchsituation mellan Nälsta och Alby i SM-finalerna.


 Foto: Hans Rydberg. EUROPACUPEN, Macerata, Italien Spelschema och resultat: Måndag 2 september: Sparks, Holland - Vienna, Österrike 10-0 Chemie Praha, Tjeckien - Alby 3-0 Alby spelade bra i denna match men kom inte upp i normal standard i slagningen. Defensiven och pitchingen var dock bra. Forli, Italien – Carrousel, Ryssland 10-0 Macerata, Italien - Viladecans, Spanien 5-0 Tisdag 3 september: Vienna Wanderers - Forli 0-11 Alby - Sparks 0-13 Chemie Praha - Viladecans 6-0 Carrousel - Macerata 2-1 Vienna Wanderers - Alby 2-1 Albys båda tisdagsmatcher kännetecknades av dålig slagning ännu en gång. Lina Engberg har gjort ett bra jobb bakom plattan som catcher, och Priya Mohlén samt Dara DeWencenzo har pitchat bra. Sparks - Chemie Praha 10-0 Viladecans - Carrousel 1-16 Macerata - Forli 0-12 Onsdag 4 september: Sparks - Carrousel 2-0 Chemie Praha - Vienna Wanderers 2-0 Forli - Viladecans 2-0 Alby - Macerata  0-11 Forli - Chemie Praha 3-0 Viladecans - Vienna Wanderers 5-3 Macerata - Sparks ppd Torsdag 5 september: Chemie Praha - Carrousel 0-3 Alby - Forli 1-11 Alby gjorde en hyfsad match mot italienska Forli, som ser ut att vara det bästa laget i gruppen. Trots detta blev det femte raka förlusten för Alby i Europacupen. Sparks - Viladecans 15-0 Carrousel - Alby 3-0 Trots bra spel av Alby, främst av shortstopen Amanda Smith, blev det ändå förlust mot ryska Carrousel. Vienna Wanderers - Macerata 0-20 Forli - Sparks 3-1 Macerata - Chemie Praha 7-2 Fredag 6 september: Viladecans - Alby 3-2 En riktig knäckande förlust för Alby. Man spelade bra och ledde in i den sista inningen med 2-0 innan spanskorna kunde ta tre poäng i botten av den sjunde inningen. I och med förlusten blev Alby sist och Sverige flyttas ner till B-poolen i Europacupen kommande säsong. Carrousel - Vienna Wanderers Lördag 7 september: Placeringsmatch 7-8: Vienna Wanderers - Alby 10-0 Alby kom på sista plats efter att ha haft en enda tung inning som förstörde allt för laget. CUPVINNARCUPEN Prag, Tjeckien Spelschema och resultat: Måndag 2 september: Rivas Vaciamadrid, Spanien – Princ Zagreb, Kroatien 6-3 Langhirano, Italien – Panthers Trnava, Slovakien 7-1 Twins, Holland – Moskovia, Ryssland 3-2 Cechie Praha, Tjeckien – Nälsta 9-1 Under omständigheterna spelade Nälsta bra. Plus till Ulrika Fräsén och Heidi Pöllänen. Nälsta tappade fyra poäng i den första inningen och spelade sedan upp sig allteftersom självförtroendet växte. Tisdag 3 september: Panthers Trnava – Rivas Vaciamadrid 1-3 Moskovia – Princ Zagreb 19-9 Nälsta – Twins 2-9 Nälsta höll jämna steg med det holländska laget, fram till den sjätte inningen då man hade 2-3 med två brända. Där rasade spelet ihop och holländskorna kunde dra ifrån till en säker seger. Langhirano – Moskovia 1-10 Princ Zagreb – Cechie Praha 2-10 Twins – Rivas Vaciamadrid 9-0 Nälsta – Panthers Trnava 2-1 Kroatiska Panthers tog en poäng i den första inningen, därefter nollade Nälstas suveränt duktiga pitcher Nina Sarajärvi kroaterna resten av matchen. I botten på den sjunde inningen kom Nälsta igång med slagningen och slog fyra raka hits vilket gav segern. Cechie Praha – Langhirano 0-3 Onsdag 4 september: Princ Zagreb – Panthers Trnava 1-5 Langhirano – Nälsta 9-2 Efter en skakig inledning, då Nälsta släppte fyra poäng, kom man aldrig in i matchen. Som närmast hade man 2-6 och löpare på bas, men lyckades inte i det offensiva spelet vilket fick till följd att även defensiven släppte och siffrorna rann iväg lite för mycket. Rivas Vaciamadrid – Moskovia 3-4 Panthers Trnava – Cechie Praha 6-8 Princ Zagreb – Twuns 0-9 Rivas Vaciamadrid – Langhirano 5-4 Moskovia – Nälsta 5-4 Nälstas hittills bästa match i turneringen. Man hade flera chanser att avgöra matchen i ett tidigt skede men lyckades inte med det. I femte inningen ledde Nälsta med 4-3 när Moskovia tog de två poäng som gav dem ledningen och senare även slutsegern. Plus till Angelica Andersson, och Nina Sarajärvi som pitchade bra. Twins – Cechie Praha 0-7 Torsdag 5 september: Langhirano – Princ Zagreb 7-3 Panthers Trnava – Twins 0-5 Cechie Praha – Moskovia 2-0 Rivas Vaciamadrid – Nälsta 4-1 Trots fint defensivt spel av Nälsta, bl.a. double plays och pick-offs på första och andra bas, så blev det förlust mot Rivas. Mycket tack vare deras duktiga amerikanska pitcher som dominerade stort i matchen. Twins – Langhirano 6-0 Cechie Praha – Rivas Vaciamadrid 3-0 Fredag 6 september: Moskovia – Panthers Trnava Nälsta – Princ Zagreb 4-0 Nälsta vann den sista matchen i Cupvinnarcupen med 4-0, mycket tack vare en stark defensiv. I och med segern säkrade Nälsta en sjätte plats och fortsatt spel i A-poolen 2003. a3 - a4 a1 - a2 Lördag 7 september: Förlorare a1/a2 - Vinnare a3/a4 a7 - a8 FINALMATCH Mer fakta finns på www.europeansoftball.org skriven av - Kristian Pälviä
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-09-07

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se