Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

På historisk mark

Elitdomaren Henrik Jörgensen är på en jordenrunt-resa just nu. Bland de första anhalterna var USA och New York. Naturligtvis passade Henrik på att besöka Hall of Fame i Cooperstown, New York. Vi får en liten rapport med hans resebrev.

Just nu ar jag i Cooperstown, NY. Anlande igaar till Cooperstown Baseball Camp lite utanfor denna lilla stad som ar ett Mekka for alla baseboll fans! Huvudgatan ar tre kvarter laang och alla butiker innehaaler baseboll, aven bagerier och andra rorelser. Staden har ca. 2000 inv och ligger vid en vacker sjo.

Jag har varit inne paa the Baseball Hall of Fame. En tre vaaningar stor byggnad med baseball paa baade langden och paa tvaren. Har finns alla de stora namnen, alla rekorden, arenor, klader, filmer, reportrar och naturligtvis domare. Om man ar paa genomresa i USA faar man inte missa detta museum. Det ligger precis mitt i triangeln mellan Toronto, Boston och New York City och det ar precis de tre staderna som jag besoker nu paa min forsta etapp av min jorden runt resa. I Boston raakade jag traffa paa Dan Godfree som forra aaret spelade for Rattvik Butchers. Han satt bakom informationsdisken paa Fenway Park i Boston...!

Den 11 september var jag naturligtvis paa Yankee Stadium. Det var naagot alldeles speciellt. Amerikaner ar otroligt patriotiska, speciellt nu efter terrorattacken. Man ser amerikanska flaggor overallt!

Fick haromdagen veta att Karlskogas ena amerikan, Brad Hall, har jobbat har paa Cooperstown Baseball Camp paa deras basebollager forra aaret. Forst Dan Godfree i Boston och Brad har i Cooperstown. Varlden AR liten!!  :)skriven av - Henrik Jörgensen

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-09-21

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se