Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europeiska ligor slutspelade

Snart är samtliga mästerskap färdigspelade. I Portugal blev det en dubbel för Baseball Club Tigres de Loulé, och i Kroatien spelades en dramatisk finalserie mellan Hask Zagreb och Kelteks Karlovac.


SAMMANFATTNING AV DE EUROPEISKA LIGORNA: Belgien Brasschaat Braves tog sin nionde titel sedan 1992 genom att besegra Antwerp Eagles, 3-2 i finalserien. Bulgarien Blagoevgrad Buffaloes vann sitt tionde raka mästerskap i Bulgarien efter seger med 3-0 i matcher över Doupnitza Devils. Sju lag deltog i seniorligan i år, och Buffaloes tog även hem juniortiteln. Däremot vann Devils de två ungdomstitlarna, för kadetter (13-15 år) och juveniles, 10-12 år. Finland Helsinki Icebreakers tog hem det finska mästerskapet då man besegrade Helsinki Athletics, 3-1 i matcher. Därmed bröt man Athletics tvååriga svit på mästerskapskronan. Matcherna vanns med 17-7, 12-7, 1-7, och 12-9 i 10 innings i match 4. Frankrike Savigny Sur Orge vann sitt andra raka mästerskap och tredje på fem år genom att besegra Montpellier i finalen med 2-1 i matcher. Irland Dublin Spartans tog hem det Irländska mästerskapet för tredje gången på fyra år då man gick igenom ligan med 15 vinster på 18 matcher. Italien Semenzato Rimini vann det italienska mästerskapet genom att besegra Danesi Nettuno med 4-1 i matcher. Rimini vann därmed sitt 10:e mästerskap - det tredje på fyra år. MVP i finalserien, som slutade med resultaten 6-4, 5-4, 7-6, 0-3, 5-0, var pitchern Roberto Cabalisti som vann två matcher. Kroatien Kelteks Karlovac vann en dramatisk finalserie över Hask Zagreb. Efter att ha legat under med 1-3 i matcher vann man två raka för att få fram en sjunde och direkt avgörande match. Inför 2000 åskådare kastade Kelteks pitcher Damir Karin åtta perfekta innings, men i den nionde inningen kom Hask tillbaka och kvitterade med två brända. I den 12:e inningen slog Tomislav Vojak in den avgörande poängen, 4-3, och Kelteks sjunde titel i Kroatien var ett faktum. Kelteks’ Jimmy Summers MVP efter att ha vunnit tre matcher i serien. Litauen Lituanica Kaunas bröt "vikingdominansen" i det litauiska seriespelet när man besegrade Juodasis Vikingas Vilnius med 3-2 i finalen. Innan förlusten hade Vikingas vunnit tre raka mästerskap. Matcherna slutade i Lituanicas favör; 9-10, 4-3, 9-12, 10-9, och 8-2. Nederländerna Door Training Neptunus Rotterdam (puuh) vann sin fjärde raka titel i Holland. Man slog tillbaka HCAW i finalem med 3-0 i matcher (7-1, 6-1, 4-3). I semifinalerna besegrade Neptunus Hoofddorp Pioniers med 3-0 och HCAW vann över Kinheim, 3-1 i matcher. Portugal Baseball Club Tigres de Loulé vann sin andra raka titel genom att besegra Coimbra University med 16-2 i finalmatchen. Det blev en dubbelseger i år för Tigres, som vann cupen tidigare efter finalseger över Lisbon University, 15-7. Ryssland Tornado MGU vann sitt första ryska mästerskap genom att slå regerande mästarna Moscow CSC VVS Balashikha med 4-0 i matcher efter segrar med 10-9, 11-1, 13-2 och 5-3.Anton Shiroky, Tornado MGU, utsågs till bästa pitcher med en ERA på 1.07. Schweiz Zürich Challengers vände förlust i den första finalmatchen mot Therwil Flyers, 3-12, till seger med 3-1 i matcher genom att vinna de återstående matcherna med 11-8, 16-5, och 16-4. Storbritannien Samma finalpar som i fjol, och samma resultat. Brighton Buccaneers tog sitt andra raka mästerskap och tredje på fyra år genom att besegra Windsor Bears med 5-1 i finalen. Landslagsmannen och f.d. proffset Gavin Marshall pitchade en complete game för Brighton och utsågs rättmätigt till MVP. Tjeckien Inga överraskningar här. Draci Brno vann sitt åttonde raka mästerskap genom att besegra Technika Brno med 4-1 i finalserien efter 4-3, 7-1, 9-4, 4-15, 13-7 i de fem finalmatcherna. Tyskland Paderborn Untouchables vann sitt andra raka tyska mästerskap efter 2-0 i matcher på Cologne Dodgers. Matcherna vanns med 6-3 och 11-8. Stefan Fechtig blev MVP för Paderborn, Christopher Gannon utsågs till bäste pitcher, och Colognes Christian Dornscheidt var bästa slagman i finalserien. Österrike Kufstein Vikings vann över Hard Bulls i det österrikiska mästerskapet. Klubbens första mästerskap säkrades genom 4-0 seger i den femte och avgörande matchen. Övriga matcher slutade 5-6, 4-1, 4-3, 11-14 med Vikings siffror först.  skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-11-07

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se