Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Skövde ersätter Skellefteå i Elitserien

Skellefteå Baseboll, nittiotalets stora dominanter i Basebollsverige med åtta SM-guld i föreningen,


har tvingats dra sig ur Elitserien på grund av spelarbrist. Istället kommer Skövde, som ramlade ur Elitserien efter säsongen 2001, att ta den lediga platsen i Elitserien. Skellefteå tog sju raka SM-guld mellan 1989 och 1995, och tog även klubbens åttonde SM-guld 1999 efter finalvinst mot just Skövde. Men de senaste åren har man drabbats av spelarflykt och som vi tidigare rapporterade här på hemsidan såg det krisartat ut vid årsskiftet när det gällde spelarna. Man kommer nu att satsa på rekryteringssidan och ett juniorlag kommer troligtvis att spela i division 2 under den kommande säsongen. Skövde spelade i Elitserien 1998-2001 och nådde som bäst SM-final 1999. I Division 1 nådde man en andraplats i fjol efter Göteborg. Göteborg och Stockholm tackade nej till den lediga Elitserieplatsen, men Skövde tackade ja och kommer därför att återta sin Elitseriestatus. Laget är relativt ungt, med många juniorlandslagsspelare i laget och det blir en utmaning för dessa att med kort varsel förbereda sig för spel i den högsta serien. Spelschemat för Elitserien hittar ni här ! skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-01-21

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se