Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Major League i Europa 2004?

Major League Baseball planerar att spela matcher i Europa i juli 2004, rapporterar AP. Och det handlar inte om träningsmatcher utan om ligamatcher - antagligen i samband med AllStar matchen i början av juli. Italien, Holland, Storbrittanien och Frankrike är tänkbara platser för dessa matcher.


Trots att årets internationella spel i Japan är inställd på grund av USA:s planerade invasion och krig mot Irak så planerar man redan nu för att spela MLB-baseboll i Europa sommaren 2004. Italien är favorit till arrangemanget enligt Paul Archey inom MLBI, eftersom man har såväl faciliteterna som publikintresset. Men även Storbritannien, Holland, och Frankrike är potentiella kandidater till arrangemanget. Frankrike bygger en ny basebollarena utanför Paris, men det är tveksamt om den hinner bli färdig i tid - men i Holland finns bl.a. Haarlems fina arena som skulle kunna gästa ett sådant arrangemang. I Italien finns det tillräckliga arenor i såväl Florence som i Palermo, dessutom skulle en fotbollsarena i Rom kunna konverteras för basebollens behov vid detta tillfälle. Detsamma gäller i Storbritannien - men där är man oroad för vädrets effekter, man vill ju inte råka ut för regn när man spelar match i Europa. Återstår att se om MLBs planer blir verklighet. Intentionerna finns i alla fall, och Europa ses som en viktig marknad för Major League Baseball. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-03-19

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se