Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

23 raka för Göteborg - utan hemmaplan!

Utan en egen hemmaplan har Göteborg Baseboll lyckats vinna 23 raka segrar i division 1-basebollen.


 Hemmaplanerna får man spela i Kungsbacka, och sett till det är det en mycket imponerande segerrad som serieledarna i Division 1 Södra har åstadkommit. Senast man förlorade var för över ett år sedan, 20 maj 2002, då man föll mot Skövde med 7-6 efter åtta innings. I torsdagens GP finns en artikel om "Hajarnas" öden och deras kamp för en egen basebollplan i rikets näst största stad. Göteborg Baseboll, "Hajarna", spelar sina hemmamatcher på Kungsbackas hemmaplan - detta sedan föreningen 1997 blivit av med sin hemmaplan på Hisingen efter det att kommunen byggde en rondell där den gamla planen låg. Man har under årens lopp fått diverse löften om att få till stånd en egen anläggning, och länge har det sett mörkt ut. Hoppet ljusnade för Göteborg när Kviberg lanserades som ny plats för en basebollplan - tills Göteborgs Kommun meddelade att detaljplanen skulle ändras och tills dess fick inte spaden till den nya planen sättas i jorden. Därmed har hoppet om en egen plan i Göteborg släckts återigen. I väntan på en ny plan fortsätter Göteborg att vinna sina matcher i division 1, men man skulle nog gärna byta några vinster mot att få den "stora" vinsten - en egen hemmaplan där man kan ha hela föreningens verksamhet samlad. Läs artikeln "Hajarna har ingen hemmaplan för homerun" på www.gp.se Läs mer om Göteborg Baseboll på www.gbgbaseboll.com . skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-06-06

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se