Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sverige NM-mästare

Sveriges förstärka juniorlandslag vann NM i Norge, genom att vinna tre av fyra matcher i turneringen. Efter att ha segrat i två raka matcher på fredagen fick man en tuffare resa på lördagen. En knapp vinst mot Finland följdes av en klar förlust mot Norge


 - men då var Sverige redan klara mästare och valde att spela med en yngre uppställning. På bilden ovan gratuleras Rickard Leander efter sin homerun mot Finland. Foto: Leif Andersson Det var en nöjd förbundskapten, Tony Klarberg, som summerade turneringen: -Hela laget stöttade varandra under turneringen och höjde sin spelnivå. De spelade samtliga på toppen sin förmåga. Rickard Leander fick pris som turneringens bästa pitcher, och Alexander Jacobsson fick pris som MVP. MLBI-coachen Frank Pericolosi hjälpte till med coachningen i Michael Björklunds frånvaro. Resultat NM, Norge: Fredag 27 juni: Finland - Norge 5-1 Sverige - Finland 11-5 Sverige tog ledning med 3-0 i första inningen. Bra pitchning av Micke Andersson och en stabil defensiv av laget. Svenska laget slog sammanlagt 10 hits. Alexander Jacobsson och Rickard Göransson svarade för tre hits vardera. Hela laget stod för bra slagning och aggressiv baserunning. Alexander gjorde en spektakulär ”diving-catch” långt bort på centerfield. Norge - Sverige 1-21 Sverige tog ledningen med 7-0 i första inningen. Mycket bra pitching av Rickard Leander. Norrmännen fick endast 2 hits. Deras poäng var en s.k. ”unearned” poäng. Bra slagning av hela laget. Bra defensiv av Eric Mercado och Christer Nilsson. Lördag 28 juni : Norge - Finland 12-11 Finland - Sverige 15-16 4-1 till svenska efter första inningen. Rickard Leander hade då slagit en home run som andra slagman. Sverige höll ledningen hela matchen. Det stod 11-7 efter tredje inningen. Det var en jämn och mycket spännande match, där de unga svenskarna visade vilja och mental styrka. Rickard Göransson inledde med bra pitchning. Daniel Collins och Marcus Glad fortsatte sedan att göra ett bra jobb på kullen. Inför sjunde och sista inningen stod det 16-15. Finlands bästa spelare slog då en ”double”, och ingen finländare var bränd. Nästa slagman avancerade finländaren till tredje bas. Infield spelade då in. Nästa slagman slog in till Eric Mercado, som kastade till cathern Alexander Karlsson, som taggade den inrusande finländaren i sista ögonblicket. Därefter slogs en markboll till Christer Nilsson, och matchen var slut. Det unga svenska laget var klara nordiska mästare! Sverige - Norge 0-10 De svenskar som inte fått så mycket speltid tidigare fick spela. Under hela matchen användes de unga svenskar, som är födda 1986 eller senare och är högaktuella för juniorlandslagsspel 2004. Sverige fick möte bra pitchning från en norrman, som spelar för Karlskoga i den svenska elitserien.  Henrik Johansson pitchade bra men hade inte domsluten med sig. Trots de stora siffrorna gjorde killarna ett bra jobb. Sveriges Juniorlandslag i NM Baseboll: Michael Andersson (bilden) Robin Bäckström Daniel Collins Rikard Gustavsen Marcus Glad Rickard Göransson Anton Hägglöf Alexander Jakobsson Peter Johannessen Henrik Johansson Alexander Karlsson Rickard Leander Johan Lindgren Robin Magnusson Ricardo Martinez Kalle Mattsson Niklas Melin Eric Mercado-Olofsson Christer Nilsson Andreas Ohlson Ledare: Tony Klarberg, Förbundskapten Frank Pericolosi, Coach Leif Andersson, Ledare skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-06-29

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se