Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll-EM: Sverige näst sist i turneringen

Sverige avslutade EM-spelet med förlust mot Spanien, 2-5, och kom i och med det på en åttondeplats i turneringen, med två vinster på de åtta spelade matcherna. Tyskland flyttas ner till B-poolen och ersätts av Grekland, som gick obesegrade i B-poolen, samt Österrike.


Trots placeringen kan vi gladjas at att Lina Engberg valdes till turneringens slagman med .421 i genomsnitt, samt att Geri Lindberg var domare i finalen bakom hemplattan. Italien vann finalen mot Ryssland med 7-0, och Holland tog hem bronset efter seger mot Tjeckien. Slutställning Softboll-EM, Gruppspel: Läs mer om Softboll-EM på den officiella hemsidan www.eurosoftball2003.org . Spanien - Sverige 5-2 Avslutningsmatchen mot Spanien förlorades med 2-5. Matchen var poängmässigt jämn inledningsvis, men i den fjärde inningen slog spanjorerna en trepoängshomerun och gjorde ställningen till 1-4. Man kunde senare hålla undan. I och med förlusten hamnade Sverige på en åttondeplats i turneringen. Sverige - Storbritannien 5-0 Efter att Storbritannien tagit ledningen med 1-0 i den första inningen kom den svenska slagningen igång. Slagordningen hade gjorts om inför matchen och det gav resultat direkt. Fem poäng i den första inningen, mycket tack vare darrig brittisk defensiv och en trebase hit av Angelica Andersson gav Sverige en ledning som man höll distansen ut. Bra pitching av Sara Svensson, Karin Hjelm, och Paulina Landin. Ryssland – Sverige 9-2 Sverige inledde bra, och tog ledningen med 1-0 genom Emelie Palmcrantz. I den andra inningen rasade dock defensiven och Ryssland kunde då ta sex poäng. Paulina Landin gick sedan in och pitchade bra, men slagningen räckte inte till mot ett bra ryskt lag. Belgien – Sverige 1-0 Även mot Belgien gick det troll i slagträna. Trots bra defensiv och bra pitching av Nina Sarajärvi, blev det förlust mot Belgien. Matchens enda poäng kom i den tredje inningen. Tyskland - Sverige 6-7 Mot Tyskland rivstartade svenskorna med fyra poäng i den första inningen. Trots att tyskorna kröp närmare infann det sig aldrig någon riktig panik - Sverige ledde inför den avslutande inningen med 7-3. Bra pitching av Paulina Landin - offensivt var Lina Engberg bäst (4-4). Sverige - Italien 1-8 (5 inn.) Förlusten mot Italien var inte mycket att säga till om. Italien är som vanligt en av storfavoriterna till slutsegern och var en klass bättre än svenskorna, som endast åstadkom tre hits i matchen. Holland - Sverige 10-1 (5 inn.) Efter tre inningar stod det 10-0 till Holland och redan då anade man vart det skulle luta. Sverige lyckades dock nolla motståndarna de återstående inningarna i matchen. Två hits framåt, av Karin Hjelm (trippel) och Paulina Landin. Sverige – Tjeckien 0-3 Matchen mot Tjeckien var länge poänglös, först i den sjätte inningen bröts dödläget och tyvärr var det Tjeckien som gick segrande ur striden med 3-0. Bra pitchat av Paulina Landin. skriven av - Kristian Pälviä
 Italien
 8  8 0  16
 Holland
 8  6 2  12
 Tjeckien
 8  5 3  10
 Ryssland
 8  5 3  10
 Storbritannien
 8  4 4  8
 Spanien
 8  3 5  6
 Belgien
 8  2 6  4
 Sverige
 8  2 6  4
 Tyskland
 8  1 7  2Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-07-13

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se