Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Andraplats för Nälsta i Cupvinnarcupen

Nälsta BSK har gjort kanske den starkaste prestationen någonsin i svensk softboll när man kom tvåa i Cupvinnarcupen som avgjordes i Spanien. Endast holländska A4 Terrasvogels kunde besegra Nälsta vilket gav en andraplats i Cupvinnarcupen från starka insatser av lagets Renée Hietbrink och Becky Manson.


I gruppspelet inledde Nälsta med två starka insatser och vinster mot SaBat Praha (10-2) och Moskovich (2-0). Renee Hietbrink pitchade båda matcherna för Nälsta, som dessutom visar upp bra slagning. Förra året spelade Prag mot Moskovich i finalen, så Nälstas inledning av turneringen verkar mycket stark. Sedan vann man mot Panthers Trnava med 4-0, innan Nälsta förlorade säsongens första match mot Holländska Terrasvogels (0-8). Nälsta spelade dock ej med första uppställningen mot Holländskorna som förstås hade topplaget på planen. Sedan blev det 9-8 mot Superfund Wanderers från Österrike innan gruppspelet avslutades med 3-0 mot värdarna Antorcha. I finalserien mötte man sedan A4 Terrasvogels, och man förlorade match 1 med 0-1 då poängen sprangs in i den sjätte inningen. En riktig thriller således... Därefter besegrades Sabat Praha med 3-2 efter åtta inningar efter det att Helena Poddamy slagit in Heidi Pöllänen med den vinnande poängen. Därmed gick Nälsta till final mot A4 Terrasvogels, som förlorades med 2-7. Nälsta tog ledningen med 2-0 i den tredje inningen men släppte sex poäng i botten av inningen, tack vare lite skakig defensiv. A4 Terrasvogels obesegrade och väl värdiga Cupvinnare, medan Nälsta är lika väl förtjänta andrapris tagare. Renée Hietbrink gjorde ett hästjobb som pitcher och pitchade 40(!) inningar på sex matcher under veckan. En ERA på 1,22 är fullt godkänt och mycket bra. Ännu bättre var Nälstas andra amerikan, Becky Manson, som var turneringens bäste slagman med ett average på .579. Full täckning om vad som hände under Cupvinnarcupen finns på arrangörernas hemsida, som ni når på http://antorchacbs.webcindario.com/english/welcome.htm Resultatredovisning finns på ESFs hemsida, www.europeansoftball.org . skriven av - Lisa Hammar

Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-08-24

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se