Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sundbyberg svenska mästare!

Sundbyberg Heat är svenska mästare i baseboll efter att ha vunnit den femte och avgörande matchen mot Leksand med 8-4. Spelande tränaren Rickard Reimer valdes till finalseriens mest värdefulle spelare. Foto: Thommy Brolin


SUNDBYBERG HEAT SVENSKA MÄSTARE MED 3-2 I MATCHER! SM-final 5 Leksand-Sundbyberg 4-8 WP : Reimer (2-0) LP : Leander (0-1) Sundbyberg tog omgående ett fast grepp om matchen med en leadoff-singel av Rickard Ljung och en dubbel av Magnus Pilegård som Ljung tog poäng på. Sedan kastade Leksands starter Rickard Leander en walk och en HP med laddade baser och Sundbyberg ledde med 3-0. Leksand jagade fibrilt men var aldrig nära att komma ikapp. Rickard Reimer (bilden, foto: Thommy Brolin)  dominerade från kullen under långa stunder och tog sin andra vinst i finalserien. Han valdes också till SM-finalens mest värdefulle spelare. Magnus Pilegård fixade de tre sista bränningarna. Förutom Leander pitchade Magnus Jönsson, Johan Tisell samt Petter Vesterlund för Leksand.  SM-final 4 Leksand-Sundbyberg 7-1 WP : Tisell (1-1) LP : Ljung (0-1) Leksand har gjort det igen! Vänt underläge 0-2 och tvingat fram en femte avgörande match. I semifinalen var det Rättvik som drabbades, nu har leksingarna gjort samma sak mot Sundbyberg. Den fjärde finalmatchen avgjordes redan i den andra inningen då Leksand gick fram till en 5-0-ledning. Precis som i det tredje mötet (se nedan) var det Magnus Jönsson som stod för merparten av skadan, denna gången med en trepoängs-trippel. Största skillnaden mellan lagen var dock pitchingen. Leksands Johan Tisell och Mats Jones pitchade stabilt medan Sundbybergs Rickard Ljung och Vincent Persson bjöd på 12 walks. SM-final 3 Leksand-Sundbyberg 3-2 WP : Vesterlund (1-1) LP : Pilegård (1-1) Save : Jönsson (1) Magnus Jönsson räddade Leksand, två gånger om. Först gav han sitt lag ledningen i den femte inningen med en tvåpoängs-homerun, sedan bytte han av suveräna Petter Vesterlund efter åtta inningar på kullen och stängde matchen med tre raka strikeouts! Jönsson slog in alla tre Leksandspoäng, snacka om matchhjälte... SM-final 2 Sundbyberg-Leksand 10-3 WP : Reimer (1-0) LP : Tisell (0-1) Save : Ljung (1) Det blåste isande vindar på Örvallen under söndagen, något som förmodligen bidrog till den darriga defensiven på båda sidor. Till exempel var Sundbybergs samtliga poäng unearned! Rickard Reimer startade på kullen för hemmalaget och gick sex innings innan han byttes av mot Rickard Ljung som nollade Leksand i de tre sista inningarna och därmed krediterades med en save. Johan Tisell pitchade hela matchen för Leksand. Matchen som sådan hade ett betydligt högre underhållningsvärde än lördagens avslagna historia. Publiken bjöds på flera roliga spel och aggressiv baslöpning, bland annat tog Sundbybergs Magnus Pilegård poäng från andra bas på en wild pitch. Dagens vinst var Sundbybergs sjätte av sex möjliga i september, spelande tränaren Rickard Reimer har tydligen lyckats bra med formtoppningen! SM-final 1 Sundbyberg-Leksand 15-3 WP : Pilegård (1-0) LP : Vesterlund (0-1) Petter Vesterlund inledde på kullen för dalmasarna men blev snabbt utbytt efter flera walks. Rickard Leander och Mats Jones avlöste men kunde inte stoppa blödningen, Leksands defensiv var helt enkelt för dålig. Sundbyberg mönstrade Magnus Pilegård som började darrigt men snabbt blev varm i kläderna. Efter den första inningen släppte han bara ut fyra löpare på bas och han avslutade matchen med 11 raka outs. Om lagen De båda lagen hade sex spelare vardera med sig till Baseboll-EM och OS-kvalet och dessa sex är samtidigt nyckelspelare i sina lag. Pitchingen ser på förhand jämn ut, Sundbyberg har Magnus Pilegård, Rickard Ljung och Rickard Reimer som toppar medan Leksand kontrar med Johan Tisell, Petter Vesterlund och junioren Rickard Leander. Båda lagen har såväl rutin (Rickard Reimer vs Magnus Jönsson) som en jämn slagning och dessutom form! Leksand vände ju underläge 0-2 mot Rättvik till seger med 3-2 i matcher i sin semifinal, medan Sundbyberg har imponerat genom att vinna fyra raka matcher i september mot Oskarshamn (tre i semifinalen och en i cupen) vilket imponerar! Läs mer om lagen på deras respektive hemsidor: Leksand Lumberjacks Sundbyberg Heat Spelschema för finalerna: Sundbyberg - Leksand 15-3 Sundbyberg - Leksand 10-3 Leksand - Sundbyberg 3-2 Leksand - Sundbyberg 7-1 Leksand - Sundbyberg 4-8 Bilder: Thommy Brolin och Kristian Pälviä skriven av - Kristian Pälviä/Magnus Hedström
  Lag
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Sundbyberg
 3
 0
 0
 0
 3
 2
 0
 0
 0
  8
 12
 3
 Leksand
 0
 0
 0
 0
 1
 2
 1
 0
 0
  4
 5
 2
  Lag
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Sundbyberg
 0
 0
 0
 0
 0
 0
 0
 0
 1
  1
 5
 3
 Leksand
 0
 5
 1
 0
 0
 0
 1
 0
 X
  7
 4
 0
  Lag
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Sundbyberg
 0
 1
 0
 0
 1
 0
 0
 0
 0
  2
 5
 3
 Leksand
 0
 0
 1
 0
 2
 0
 0
 0
 X
  3
 4
 0
  Lag
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Leksand
 0
 0
 1
 0
 1
 1
 0
 0
 0
  3
 7
 5
 Sundbyberg
 0
 0
 3
 5
 0
 0
 2
 0
 X
  10
 7
 5
  Lag
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Leksand
 3
 0
 0
 0
 0
 0
 0
 X
 X
  3
 6
 10
 Sundbyberg
 2
 8
 0
 1
 0
 4
 X
 X
 X
  15
 9
 1Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-10-05

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se