Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför Elitserien

Elitserien tjuvstartade förra helgen men kommande helg är det full omgång.


 Inför seriespelet har vi tagit oss en titt på läget i lagen inför säsongen. Elitserien tjuvstartade 1-2  maj med matcherna Tranås-Rättvik och Skövde-Leksand. Nu till helgen kör man igång med full serieomgång. Spelprogrammet för Elitserien hittar ni här ! Tyvärr är det några föreningar som inte lämnat uppgifter till enkäten - vi hoppas kunna uppdatera med dessa när uppgifterna kommer in. Alby IF Baseboll (har inte lämnat några uppgifter) Karlskoga Bats Baseball (Elias Sölveling) Tränare: Jake Kirkland / Thad Stokes / Elias Sölveling Nyförvärv: Jake Kirkland och Thad Stokes (Troy Tigers USA), Andreas Övringe, Henrik Petersen & Andreas Lundmark (egna juniorer). Spelarförluster: Vester Wilson och A.D. Mols (tillbaka till USA), Emil Lundh (sabbatsår/slutat) Marcus Jacobsson, Juha Roininen och Jesper Joelsson (till farmarlaget Örebro Eagles) Lagets styrkor: Slagning, pitching, defensiv, baslöpning, lagsammanhållning Lagets svagheter: - Förväntningar på säsongen: Utveckla farmarsamarbetet med Örebro Eagles, vinna SM-guld Vilka vinner SM2004: Karlskoga Leksand Lumberjacks (Magnus Jönsson) Tränare: Donovan Warracker. Nyförvärv: Donovan Warracker, Roger Sund, Steven Gilsdorf, ev. en till utländsk spelare. Spelarförluster: Petter Vesterlund, Daniel Winge. Lagets styrkor: Vi har en bred trupp med många rutinerade spelare men också många unga hungriga spelare som är beredda att ta chansen. Lagets svagheter: - Förväntningar på säsongen: SM-guld Vilka vinner SM2004: Leksand Lumberjacks Oskarshamns BSK (Tomas Jacobi) Tränare: Kalle Knutsson Nyförvärv: Robert Erlandsson (comeback), David Donaldsson (Skottland). Spelarförluster: Petter Diurlin (Rättvik), Matti Nord (slutat), Peter Malm (slutat), Todd Buchanan, Alex Smith (Holland). Lagets styrkor: Lagets svagheter: Målsättningar: Slutspel Vilka vinner SM2004: Sundbyberg Heat Rättvik Butchers (Magnus Höglund) Tränare: Tim McMenamin/Magnus Höglund Nyförvärv: Petter Diurlin Oskarshamn, Jonas Andersson och Mikael Boström Gävle + två ej namngivna amerikaner Spelarförluster: Tobias Andersson ( paus), Tomas Jansson (militärtjänst) Billy Hess Mannheim, Leon Shade USA. Lagets styrkor: Rutin, pitching och defensiv Lagets svagheter: Snabbhet, återväxt Förväntningar på säsongen: Slutspel Vilka vinner SM2004: - Skövde Saints (Owe Johansson) Tränare:  Owe Johansson Nyförvärv:  Houtan Houshangi (Sundbyberg), Anders Ekberg (Kungsbacka), Jukka-Pekka Kurvinen (Finland) Spelarförluster:  Johan Andersson (slutat) Lagets styrkor:  Lagsammanhållning Lagets svagheter:  Jag letar fortfarande! Förväntningar på säsongen:  Hålla oss kvar utan kval Vilka vinner SM2004:  Leksand Sundbyberg Heat (Per Lindgren) Tränare: Quinn Powers (head coach), Magnus Pilegård (assistant coach) Nyförvärv: Quinn Powers (har tidigare spelat i Alby och Stockholm). Spelarförluster: Tommy Ekelund, Robert Porsklint, Tomas Eriksson (Skellefteå), Houtan Houshangi (Skövde). Lagets styrkor: Heat har många spelare som är landslagsmeriterade och som nu vet vad som krävs för att lyckas i Sverige och internationellt. Vi behåller kärntruppen av spelare från föregående år som vann SM-guld och hoppas under året kunna etablera en eller två juniorspelare i elitserien som kan hjälpa oss till ytterligare framgångar i år och i framtiden. Lagets svagheter: Vi kommer att behöva spela in flera orutinerade spelare i truppen under året vilket kanske kan ge utslag negativt under seriespelet men förhoppningsvis löna sig till slutspelet. Förväntningar på säsongen: Att försvara våra Svenska titlar samt vinna Europacupen i Frankrike. Vilka vinner SM2004: Sundbyberg Heat. Tranås Baseboll (Peter Afzelius) Tränare: Matt Merrifield/ Daniel Husband Nyförvärv: Matt Merrifield, USA; John Beaven, Storbrittanien; Andreas Karlsson tillbaka efter skada; Erik Göransson, egen produkt. Spelarförluster: David Bergmark, slutat. Wade Baker . Lagets styrkor: Mer och bättre pitching än tidigare . Lagets svagheter: Hålla tider, ölsinnet . Förväntningar på säsongen: Semifinal, sedan får vi se :-) Vilka vinner SM2004: Mer ovisst än på många år . skriven av - Kristian Pälviä


Länk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-05-05

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se