Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll och softboll kvar i OS

Farhågorna om att baseboll och softboll skulle försvinna ur OS-programmet till Peking-OS 2008 kan nu skingras.


IOK:s president Jaques Rogge meddelade vid exekutivkommitténs sammanträde i Lausanne att inga förändringar i OS-programmet kommer att ske förrän tidigast till OS2012. Vid IOK:s möte i Singapore i juli 2005 kommer man alltså inte att rösta bort någon sport, enligt ett pressmeddelande från IBAF, det internationella basebollförbundet. Detta under förutsättning att samtliga sporter undertecknar avtalet gällande antidoping med WADA som krävs från IOK:s sida. Vad gäller baseboll så har IBAF undertecknat avtalet med WADA och de nya dopingreglerna gäller inom samtliga landsförbund från och med maj 2004. Vid Baseboll-OS i Aten 2004 kommer Japan och Taiwan att representera Asien, Kuba och Kanada representerar Nordamerika, Holland och Italien representerar Europa, Australien slog ut Sydafrika i kampen om den sista OS-platsen. Värdlandet Grekland rundar av startfältet i sommarens OS-turnering. De deltagande nationerna i Softbollturneringen är Australien, Kanada, Kina, Taiwan, Grekland, Italien, Japan, och USA. Läs allt om Baseboll-OS på IBAFs hemsida  samt Softboll-OS på ISFs hemsida skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-05-17

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se