Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

EM: Juniorerna trea - kadetterna på 11:e plats

Juniorlandslaget kom trea i Junior-EM. Storbritannien vann den jämna finalmatchen mot Belgien efter en riktig rysare

. I Kadett-EM blev det en 11:e och sista plats för Sveriges pojklandslag.

Kadett-EM: Tufft för Sverige

Sveriges kadettlandslag inledde med att förlora mot Slovakien med 1-25. Därefter förlorade man mot favorittippade Spanien med 2-26. I den tuffa gruppen förlorade man även mot Kroatien med 8-19. Mot Polen fick man en mardrömsstart med 1-6 efter första inningen. Man hämtade upp det till 6-6, Polen gick ifrån till 6-9, man kom tillbaka till 9-9, men i botten av åttonde inningen gjorde Polen sex poäng och det kunde man inte svara emot när man hade sin sista chans att kvittera. Slutresultat 9-15.
Sista gruppspelsmatchen spelades mot Tjeckien, och även den förlorades med 1-21. Tjeckien gruppsegrare med 75-9 i poängskillnad.

Sverige spelar nu om platserna 9-11 tillsammans med Kroatien och Storbritannien. Förlustmatchen mot Kroatien tog man med sig till kvalspelet, och man förlorade en jämn match mot Storbritannien med 8-9.

De tjeckiska organisatörerna har en mycket bra hemsida där man kan följa matcherna allt eftersom de spelas. Klicka här Länk till annan webbplats. för att komma till hemsidan!

Kadett-EM - Sveriges resultat och spelprogram
18.07 Sverige - Slovakien 1-25 (5)
19.07 Spanien - Sverige 26-2 (5)
20.07 Sverige - Kroatien 8-19 (7)
22.07 Polen - Sverige 15-9
23.07 Tjeckien - Sverige 21-1 (6)
24.07 Storbritannien - Sverige 9-8

J-EM: Tredje plats - Storbritannien till A-poolen

Sverige hade en liten chans att gå till final, då krävdes seger mot Storbritannien och samtidigt att släppa in max två poäng. Efter första inningen såg det bra ut, svensk ledning, 5-1 - men allt eftersom kom britterna in i matchen och kunde vända tillställningen. Slutresultatet skrevs till 12-16 och Storbritannien gruppsegrare.

I finalserien körde Belgien totalt över Storbritannien i den första matchen och vann med 18-2. Därmed var det kvitterat - man tog ju med sig resultatet från gruppspelet - och bäddat för en rent avgörande match lagen emellan. Det blev en riktig rysare där lagen växlade ledning med varandra. Belgien tog en tidig ledning, 4-0, men GB kvitterade och kunde senare vända matchen bara för att tappa ledningen igen. Men i toppen av den nionde inningen tog man ånyo ledningen och kunde sedan i botten av den nionde inningen säkra segern (7-6) och därmed återfinns Storbritannien i JEM A-pool 2006, som avgörs i Spanien.

Den tredje matchen i J-EM gick mot Litauen, som har överraskat med en pigg och snabb baseboll. Bakåt är man dock inte riktigt lika skarpa, men man spelar en riktig "vilda-västern baseboll" som kan vara svår att gardera sig mot. Sverige kunde dock omgående ta kontrollen i matchen och det såg länge ut som om man skulle avgöra redan i sjunde inningen, då man ledde med tio poäng. Litauen gav dock aldrig upp utan kom igen och tog matchen till nio inningar. Sverige vann dock, bakom Anton Hägglöfs pitching, med 16-9.

Det blir dock svårt att nå finalen. Storbritannien utklassade Belgien med 12-2 och eftersom Belgien redan har

Publicerad: 2004-08-03

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se